Back to top

Filozofska fakulteta Univerze v Ljubljani v okviru praznovanja svoje stoletnice organizira poletno filozofsko šolo »Fail better!«, na kateri bodo svoja najnovejša spoznanja predstavili trije ugledni mednarodno uveljavljeni znanstveniki, ki so poznani kot »Ljubljanska šola«: Slavoj Žižek, Alenka Zupančič in Mladen Dolar. Vsak predavatelj bo izvedel tri obsežna predavanja, zaključno predavanje pa bodo izvedli skupaj.

 

Naslov poletne šole je vzet iz znamenitega citata Samuela Becketta »Try again. Fail again. Fail better.« (Worstward Ho). Naslov opozarja na močan občutek neuspeha kritične misli in emancipatorne politike, glede na vzpon novega populizma, pojava prej nepredstavljivih osebnosti voditeljev, družbenih in gospodarskih protislovij, apokaliptične perspektive globalnih in ekoloških katastrof itd. Neuspeh je izhodišče, ki spodbuja novo miselnost.

 

Več informacij o poletni šoli, ki bo potekala na Filozofski fakulteti v Ljubljani v angleškem jeziku, najdete na spletni strani: http://failbetter.ff.uni-lj.si/. Registracija za poletno šolo je že odprta – do 1. maja 2019 je kotizacija nižja. Število udeležencev je omejeno na 120.