Back to top

 

Digitalna knjižnica

Na tem mestu so zbrani različni informacijski viri, ki pokrivajo znanosti zastopane na Filozofski fakulteti. Razdeljeni so po tipih virov. V vsaki skupini so viri navedeni na vrhu strani skupaj s področjem, ki ga zastopajo. Več informacij o posameznem viru se nahaja pod več informacij.

Pri uporabi informacijskih virov upoštevajte Pogoje uporabe informacijskih virov!

 

NOVOSTI

 

TESTNI DOSTOP

Do 30. septembra je omogočen dostop do  L'Année philologique (APh), ki bo od zdaj na voljo tudi v spletni verziji (preko BREPOLiSa).

Do baze lahko dostopate preko http://www.brepolis.net [izberite bazo] ; ali pa neposredno: http://apps.brepolis.net/LTool/Entrance.aspx?w=30 .

L’Année philologique, ki jo izdaja Société Internationale de Bibliographie Classique, je specializirana bibliografska baza znanstvenih del s področja antičnih grških in rimskih študij. Bibliografija je izdana v tiskani in elektronski obliki. Pokriva širok nabor tem, vključno z grško in latinsko književnostjo ter  jezikoslovjem, grško in rimsko zgodovino, umetnostjo, arheologijo, filozofijo, mitologijo, glasbo....tudi posebna področja kot so numizmatika, papirologija, epigrafika...Zapisi o člankih vsebujejo izvlečke v angleščini, nemščini, španščini, francoščini ali italijanščini, zapisi o knjigah pa vsebujejo tudi vsebino in recenzije. 

 

HITRE POVEZAVE

DiKUL

RUL-Repozitorij Univerze v Ljubljani

Academic Search Complete (EBSCO)

Science Direct

JSTOR

Web of Science

Scopus

Katalog OHK FF

Moja knjižnica (podaljševanje izposojenega gradiva)

 

Vaša vprašanja in predloge lahko pošljete na elektronski naslov Digitalne knjižnice.