Back to top

 

Navodila za uporabo digitalne knjižnice OHK

V Digitalni knjižnici so zbrani različni informacijski viri do katerih lahko dostopajo člani knjižnic OHK FF. Razdeljeni so v več sklopov: Dela FF, bibliografske zbirke, elektronski časopisi, elektronske knjige, elektronski priročniki, iskalniki, citatni indeksi in drugo.

Kliknemo na posamezen sklop, kjer so navedeni izbrani informacijski viri, ob vsakem  je navedeno tudi področje, ki ga pokriva. Za več informacij kliknete "več informacij", ki vas usmeri na podrobnejši opis vira. V opisu izvemo kaj posamezen vir nudi, področja, ki jih pokriva, časovni razpon, možnosti pomoči, založnika, v kakšnem jeziku je informacijski vir, založnika, kdo omogoča dostop, posebnosti vira...

Pri uporabi virov upoštevajte Pogoje uporabe elektronskih informacijskih virov.

 

Dostop

Do informacijskih virov lahko dostopate z računalnikov, ki so priključeni na univerzitetno mrežo ali preko oddaljenega dostopa (npr. od doma, spletne kavarne...). Če se nahajate na fakulteti kliknete na vir, pri dostopu preko oddaljenega dostopa pa se vam bo odprlo Okno za prijavo.

Izberete fakulteto (Filozofska fakulteta), vpišete vpisno številko in geslo. Vpisna številka je številka na študentski ali knjižnični izkaznici, geslo dobite v vaši oddelčni knjižnici. Geslo je namenjeno izključno vaši osebni uporabi, zato ga ne razkrivajte drugim osebam. Kliknete "Prijava" in pokaže se vstopna stran vira. 

Podrobnejša navodila si lahko preberete tu.

Želimo vam uspešno in prijetno iskanje!

 

Za lažje iskanje smo pripravili nekaj navodil:

Navodila za iskanje po COBISS-u

Navodila za uporabo JSTOR

 

Vaša vprašanja in predloge lahko pošljete na elektronski naslov Digitalne knjižnice.