Back to top

 

Osrednja humanistična knjižnica Filozofske fakultete (OHK FF)

Osrednja humanistična knjižnica Filozofske fakultete Univerze v Ljubljani (OHK FF) je največja fakultetna knjižnica Univerze v Ljubljani, tretja največja visokošolska in peta največja knjižnica v Sloveniji.

Sestavljena je iz 18 oddelčnih knjižnic, ki so razpršene po stavbi FF, prizidku fakultete in na dislocirani enoti FF na Zavetiški.

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

 

AKTUALNO

 

Odprtost knjižnice Oddelka za bibliotekarstvo, informacijsko znanost in knjigarstvo

Od 8. do predvidoma 31. marca 2018 bo knjižnica odprta med 12. in 13.uro.

Hvala za razumevanje.

 

Začasno spremenjen urnik knjižnice za anglistiko, germanistiko in prevajalstvo

Knjižnica je od ponedeljka, 19. 3. 2018, odprta po začasno spremenjenem urniku:

  • pon, čet, pet 9-14,
  • tor, sre 9-17.                     

 

Začasno spremenjen urnik knjižnice Oddelka za slovenistiko in Oddelka za slavistiko

Knjižnica Oddelka za slovenistiko in Oddelka za slavistiko bo od 1. februarja 2018 odprta po začasno spremenjenem urniku:

  • pon, sre 9­-18,
  • tor, čet, pet 9-14.

 

Začasno spremenjen sredin urnik španske knjižnice

ŠPANSKA KNJIŽNICA bo v letnem semestru ob sredah odprta od 10h-13h ter od 15h-17h.

 

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

 

TESTNI DOSTOPI

 

GALE REFERENCE COMPLETE

Vir je na voljo v testnem obdobju do 13. aprila 2018.

Gale Reference Complete je multidisciplinarna zbirka primarnih in sekundarnih virov referenčnega gradiva, serijskih publikacij, literarne kritike in raziskovalnih virov ter celotnih besedil literarnih del in virov za raziskovanje zgodovine. Ponudnik: Gale.

Obsežna zbirka virov med drugim vključuje tudi iskanje (in brskanje po disciplinah) po več kot 90 milijonih člankov iz kvalitetnih znanstvenih in strokovnih revij v Academic OneFile; digitalnih zbirkah dokumentov za raziskovanje različnih tem od srednjega veka do politične zgodovine 20. stoletja, vsebuje 149.000 biografskih zapisov znotraj Contemporary Authors, kritične literarne eseje, referenčne e-knjige, obsežen izbor literarnih komentarjev, gradivo o 130.000 avtorjih v Literature Resource Center ter skoraj 200 milijonov člankov iz dnevnih časopisov, dostop do več kot 150.000 pesmi in drugih literarnih del v LitFinder ipd.

Poleg običajnega iskalnika je ponekod na voljo tudi iskalnik tem, publikacij, oseb, prikaz najpogostejših iskanj, brskalnik po disciplinah in tematski vodnik. Nekateri posamezni viri imajo vmesnik v slovenskem jeziku.

Gale Reference Complete je do 13. aprila 2018 na voljo z lokacij Univerze v Ljubljani, tudi CTK in NUK; prek oddaljenega dostopa  je na voljo študentom in osebju Univerze v Ljubljani, CTK ter vsem članom NUK.

Veseli bomo vaših opažanj, pripomb in predlogov, sporočite nam jih na cis@nuk.uni-lj.si.

Vabljeni k raziskovanju !

 

 

NEW PAULY

Vir je dostopen v testnem obdobju do 30. 04. 2018.

Brillova zbirka New Pauly je angleška verzija zbirke Der Neue Pauly, založnika J.B. Metzler. Zbirko odlikuje enciklopedični obseg in visok akademski nivo zbirke, interdisciplinarnost in sodobni pristop, jasna in dostopna prezentacija. Zbirka pokriva grško-rimski svet od 2. tisočletja pred našim štetjem do zgodnje srednjeveške Evrope. Predstavlja najnovejše stanje tradicionalnih in novih raziskav. Številna gesla so dopolnjena z zemljevidi in ilustracijami. Angleška verzija vsebuje tudi posodobljene bibliografske reference.

Testni dostop je možen za študente in zaposlene iz prostorov FF in z oddaljenim dostopom.

Založnik: Brill 

 

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

 

Pisarna OHK in knjižni nabiralnik preseljena

 

Od 22. 5. 2017 je pisarna OHK preseljena v sobo 37 v pritličju med glavnimi stopnicami. Knjižni nabiralnik je pred sobo 37.

 

________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

 

Knjižnične novosti OHK FF