Back to top

 

Knjižnica Oddelka za AZIJSKE ŠTUDIJE

Lokacija

prizidek (Rimska c.), atrij,  soba R5B

Uradne ure

pon, tor, čet, pet 11-13,

sre 11-17

Aktualne spremembe urnikov in poletni urniki.

Obvestila

 

Kontakti

E-naslov: ohk.aas@ff.uni-lj.si

Tel. št.: (01) 241 1450

Spletna stran na oddelku: http://as.ff.uni-lj.si/knjiznica/knjiznica

Zaposleni

Darinka Baraga, vodja knjižnice 

O knjižnici

Zametki sedanje knjižnice  segajo približno 30 let nazaj. Prve knjige je knjižnica dobila  od članov  Slovenskega orientalističnega društva, članov tečaja kitajščine in japonščine, sedanjih članov  Oddelka Azijskih in afriških študij ter različnih simpatizerjev  Kitajske, Japonske ter ostale Azije.

Odkar je bil oddelek l. 1995 ustanovljen, pa dotok gradiva nenehoma narašča s pomočjo darov Japonske fundacije, Kitajske vlade, Korejske fundacije, privatnih donatorjev iz Slovenije, Japonske ter ostale Evrope. Veliko knjig so prispevali člani (sedanji in bivši) oddelka in tudi študenti AAŠ. Knjižnica s svojim gradivom podpira raziskovalno in pedagoško delo na oddelku. Pokriva v glavnem humanistiko, nekaj pa je tudi naravoslovnega gradiva. Razdeljena je na japonološki in sinološki del. Manjši del zajema področje Indije (nekaj polic) in še manjši področje Afrike. V zadnjem času se je knjižnica obogatila še s korejskim delom gradiva, ki hitro narašča. Približno 2/3 gradiva je v japonščini in kitajščini ostalo je v angleščini, slovenščini, korejščini ter drugih evropskih in azijskih jezikih.

Fond knjižnice obsega okoli 12.000 enot knjižničnega gradiva:

  • okoli 150 letnikov strokovnih in znanstvenih časopisov
  • okoli 414 enot neknjižnega gradiva
  • vse ostalo so monografije 

 

Posebnosti knjižnice​

Izposoja na dom: knjige posojamo za 3 tedne, nekatere revije za 1 teden.

Izposoja v čitalnico:  revije, slovarji, enciklopedije, knjige iz posebnih zbirk, dragocena dela, doktorske disertacije, magistrska dela, diplomska dela