Back to top

 

Knjižnica Oddelka za SOCIOLOGIJO

Lokacija

4. nadstropje, soba 441

Uradne ure

pon, tor, čet 10-14, sre 11-17, pet  10-13

Aktualne spremembe urnikov in poletni urniki.

Kontakti

E-naslov: ohk.soc@ff.uni-lj.si
Tel. št.: +386 (0) 1 241 1122

Izposoja: tel. 241 1123
Spletna stran: http://www.sociologija.si

Zaposleni

bibl. doc. dr. Alojz Cindrič, vodja knjižnice 
Mojca Žaberl, univ. dipl. soc. kult. in dipl. bibliotekarka

O knjižnici

Hkrati z ustanovitvijo Oddelka za sociologijo (1960) je bila ustanovljena tudi oddelčna študijska knjižnica. Od skromnih začetkov pa do danes  si je knjižnica ustvarila soliden fond študijskih knjig  in  periodike ( 26 000 enot) za potrebe študentov in profesorjev. Knjižnica je od leta 1996 organizacijsko povezana v Osrednjo humanistično knjižnico (OHK).

Knjižnično gradivo knjižnica pridobiva z nakupom, darovi ali zameno. Letni prirast se v zadnjih letih giblje med 500 in 700 enot. Uporabniki naše knjižnice so večinoma študenti sociologije kot tudi ostali študenti filozofske fakultete oz. Univerze v Ljubljani, ter profesorji in raziskovalci. Med uporabniki je zaslediti tudi večje število srednješolcev. Število obiskovalcev iz leta v leto narašča, povečuje se tudi število izposojenega gradiva.

Avtomatizirana izposoja je v knjižnici od leta 2002. Novejše gradivo se sprotno vnaša v vzajemni katalog COBISS, informacija o starejšem gradivu pa je dosegljiva v klasičnem listkovnem katalogu.

Medknjižnična izposoja

Medknjižnična izposoja poteka v OHK kot celoti. Več informacij najdete tukaj.

Posebnosti knjižnice

V knjižnici je študentom na razpolago čitalnica (4 mesta) za študij literature, ki se ne izposoja na dom (referenčno gradivo, revije, leksikoni, etc.).

Knjižnica svojim uporabnikom omogoča uporabo več kot 40 tujih in domačih znanstvenih in strokovnih časopisov, omogoča dostop do različnih informacijskih servisov in baz podatkov ter sodeluje pri izdelavi letne bibliografije sodelavcev Filozofske fakultete, ki je objavljena v publikaciji »Katalog ob predstavitvi publikacij in izsledkov znanstvenoraziskovalnega dela FF«.

Knjižnica hrani diplomske in magistrske naloge ter doktorske disertacije Oddelka za sociologijo.