Back to top

Glas študentov

»Dragocenost osebnih zgodb je v njihovi resničnosti. Kaže nam človeško različnost in nas opozarja, da smo drug drugemu lahko najboljši učitelji.« Populacija oseb s posebnimi potrebami je zelo raznolika v svojih primanjkljajih in potrebah. Kdo le ve o tem več kot one same in ljudje, ki so z njimi vsak dan v stiku? Ravno zato se nam zdi pomembno, da vsi, ki ste se prepoznali v zgornjem opisu, nam, tutorjem za študente s posebnimi potrebami, posredujete svoje zgodbe iz vsakdana, da skupaj z vami osvetlimo to temo še z bolj osebnega vidika. S tem pa opozorimo, da je vsaka oseba individuum s svojimi potrebami in ima ne glede na »primanjkljaje« vsak, ki naj bi imel posebne potrebe, tudi svoja močna področja.

V okviru tutorstva za študente s posebnimi potrebami Filozofske fakultete se bo v prihodnjih mesecih v sodelovanju s Pedagoško fakulteto odvil projekt Glas študentov. Ta se bo zaključil z enodnevnim simpozijem, na temo posebnih potreb v učnem procesu, ki bo potekal na Filozofski fakulteti predvidoma v mesecu maju. Del tega dogodka bodo tudi izpovedi osebnih zgodb iz vsakdana oseb s posebnimi potrebami.

Pomembno se nam zdi, da se o tej temi ne govori le iz strokovnega vidika, ampak da ponudimo glas tudi osebam, ki bi rade spregovorile in z bralci delile delček svoje zgodbe.

Tutorji in tutorke za študente s posebnimi potrebami zbirajo do 25. 2. 2019 vaše osebne izkušnje in zgodbe na temo vsakdana oseb s posebnimi potrebami.

Dolžina napisanega: polovica lista formata A4

Za pošiljanje zgodb in dodatne informacije so dosegljivi na: publikacija.ff@gmail.com

Že vnaprej se vam iskreno zahvaljujejo.