Back to top

Tečaji OHK za študente v študijskem letu 2019/2020

Osrednja humanistična knjižnica Filozofske fakultete (OHK) vabi študentke in študente na tečaje, ki jih pripravljajo v študijskem letu 2019/2020.

Zimski semester:

Ime tečaja

Termin tečaja

Ura tečaja

Lokacija tečaja

Predavatelji

OHK in COBISS

11. november

7.45-8.45

011

Mag. Ana Marija Lamut

E-informacijski viri

25. november

7.45-8.45

011

Mag. Priscila Gulič

EndNote

18. november

7.45-8.45

011

Doc. dr. David Movrin

 

Letni semester:

 

Ime tečaja

Termin tečaja

Ura tečaja

Lokacija tečaja

Predavatelji

OHK in COBISS

25. februar

16.20-17.05

04

Mag. Ana Marija Lamut

E-informacijski viri

3. marec

16.20-17.05

04

Mag. Priscila Gulič

EndNote

18. februar

16.20-17.05

04

Doc. dr. David Movrin

 

 

Zaradi omejenega števila sedežev  v računalniških učilnicah, 011: 25 sedežev in 04: 26 sedežev, vas prosimo, da se na tečaj predhodno prijavite ter navedete smer študija: anamarija.lamut@ff.uni-lj.si.

 

 

Opis tečajev:

 

  1. OHK in COBISS

Na tečaju predstavimo delovanje OHK, njene storitve ter spletno stran. Nato se osredotočimo na iskanje gradiva v sistemu COBISS+ s predstavitvijo vzajemnega kataloga ter lokalnih katalogov OHK, NUK idr. Pokazali bomo različne načine iskanja (osnovni, izbirni), posamezna iskalna polja, iskalne zahteve, uporabo logičnih operaterjev, naročanje in rezervacijo gradiva, uporabo košarice, mojo knjižnico in mobilno aplikacijo mCOBISS.

 

  1. E-informacijski viri

 

Začeli bomo z razlago pojma e-informacijski viri in njihovimi skupnimi značilnostmi. Spoznali bomo ponudbo e-virov na spletni strani OHK ter različna orodja za iskanje; izbor ustreznega vira za iskanje in možnosti uporabe storitve iz lokacije FF oz. oddaljenega dostopa. Spoznali bomo digitalno knjižnico Univerze v Ljubljani DiKUL; e-knjige in e-revije v dLIb-u ter druge e-vire (enciklopedije in slovarje).

 

  1. EndNote

 

Tečaj bo posvečen spletnemu orodju EndNote Online, ki je študentom Filozofske fakultete na voljo brezplačno, in je namenjeno upravljanju z bibliografskimi referencami ob pisanju strokovnih in znanstvenih besedil. Na tečaju si bomo ogledali osnove programa, naredili osebni račun ter se seznanili s funkcijo vstavljanja citatov med pisanjem besedila v Wordu in s temeljnimi razlikami med uveljavljenimi stili citiranja.

 

Tečaji so brezplačni.

Termini tečajev so objavljeni na spletni strani OHK FF.