Back to top

Akademija Fakultete za računalništvo in informatiko

Akademija Fakultete za računalništvo in informatiko UL vas v oktobru vabi na izobraževanji!

 

Uvod v rudarjenje besedil - 17. 10. 2019 od 16.30 do 20. 30

Cilj rudarjenja besedil je obdelati veliko količino besedilnih podatkov (npr. tabele, preglednice, podatkovne baze itd.) in iz njih izluščiti visokokakovostne informacije.

Rudarjenje besedil uporabljamo za združevanje besedil, izločanje konceptov, povzetke dokumentov, izdelavo natančnih taksonomij, modeliranje odnosov med entitetami itd. Tovrstno znanje je odlično tudi za raziskave, ki jih študentje opravijo med študijem ali pri zaključnem delu.

 

Izobraževanje je praktično in bo predstavilo koncepte ter metode znanosti o podatkih z analizo podatkov iz resničnega življenja, na koncu pa boste spodobni sami rudariti besedila in identificirati najprimernejše metode za analizo vašega problema.

Več si preberite na povezavi.

 

Prepoznavanje in odzivanje na InfoSec (Information Security) napade - 24. in 25. 10. 2019 od 16.30 do 20.30

Poglobili se boste v načine varovanja pred napadi in načine pravilnega odzivanja na napade znotraj pravnih okvirjev. Seznanili se boste tudi s komunikacijo z nadrejenimi in prijavitelji napada, kot tudi s svetovanjem službi, ki skrbi za človeške vire, ter pravnim in PR službam.

 

Z vami bo dr. David Modic, ki je na Univerzi v Cambridgeu opravil usposabljanje za vodenje CERT (Computer Emergency Response Team), kjer je do pred kratkim opravljal funkcijo namestnika direktorja CamCERT, zadolženega za človeške vire. V računalniškem laboratoriju Univerze v Cambridgeu je bil tudi zaposlen kot raziskovalec, raziskoval pa je spletne prevare in psihološke mehanizme informacijske varnosti. V zadnjih letih je svetoval brazilski finančni policiji, japonski policiji, litvanskemu ministrstvu za obrambo in britanski vladi.

Več si preberite na povezavi.

 

Več informacij o novih izobraževanjih Akademije FRI je dostopnih na spletni strani, Facebook strani in na Linkedinu.