Back to top

Pred. Gregor Hribar prejel Bloudkovo plaketo za leto 2019

4. februarja 2020 je Odbor za podeljevanje Bloudkovih priznanj podelil najvišja državna priznanja Bloudkove nagrade in plakete za leto 2019 na področju športa v Republiki Sloveniji, ki jih podeljujejo za delo in dosežke na področju športa. Med prejemniki Bloudkove plakete za leto 2019 je tudi pred. Gregor Hribar iz Pedagoške enote za šport Filozofske fakultete, ki je plaketo prejel za pomemben prispevek k razvoju slovenskega športa.

Kot je zapisano v obrazložitvi, ima Gregor Hribar nemalo zaslug, da se v Sloveniji igra odlična odbojka. V odbojko je vključen od svojega desetega leta, ko jo je začel trenirati. Hitro se je povzpel do kadetske slovenske in nato do jugoslovanske mladinske reprezentance, za katero je odigral 35 tekem in osvojil bronasto medaljo na balkanskem prvenstvu. Že več kot 37 let opravlja delo trenerja. Vso odbojkarsko kariero deluje v Odbojkarskem klubu (OK) Kamnik. Kot trener članske ekipe OK Kamnik je trikrat zaporedoma osvojil naslov državnega prvaka in enkrat naslov pokalnega prvaka. Treniral in vodil je večino reprezentantov, kot so Vinčič, Ropret, Gasparini, Čebulj, Urnaut. Dve leti je bil predsednik Calcita Ljubljana. Že osmo leto je predsednik društva odbojkarskih trenerjev, od leta 2000 pa predavatelj športne vzgoje na Filozofski fakulteti in predsednik strokovnega sveta Športne zveze Univerze v Ljubljani (UL). Hribarja so za podelitev plakate predlagali: Odbojkarska zveza Slovenije, Odbojkarski klub Kamnik, Društvo odbojkarskih trenerjev Slovenije, Športna zveza Kamnik, Športna zveza UL, Slovenska univerzitetna športna zveza in Športno društvo Filozofske fakultete UL.

Priznanja Stanka Bloudka so najvišja državna priznanja na področju športa v Republiki Sloveniji, ki se podeljujejo za delo in dosežke na področju športa. Podeljujejo jih že od leta 1965. Vsako leto z javnim razpisom pozovejo organe in organizacije na področju športa, druge organizacije ter posameznike, da predlagajo kandidate za dobitnike priznanj Stanka Bloudka. Prejemniki Bloudkovih priznanj so lahko posamezniki, športne ekipe ali organizacije. Odbor za podeljevanje Bloudkovih priznanj vsako leto podeli največ tri Bloudkove nagrade in deset Bloudkovih plaket.

(vir: Sta.si)

Iskrene čestitke!

 

Foto: Aleksander Lilik

Slike: