Back to top

Na razpisu Študentski inovativni projekti za družbeno korist izbranih pet projektov s Filozofske fakultete

Filozofska fakulteta je bila že drugič zapored v celoti uspešna na javnem razpisu Študentski inovativni projekti za družbeno korist (ŠIPK), ki ga koordinira Center za pedagoško izobraževanje. Od 70 prijavljenih projektov Univerze v Ljubljani jih je bilo izbranih 48, s Filozofske fakultete naslednjih pet projektov, ki bodo potekali v tem študijskem letu:

1. Geselska baza za novi grško-slovenski slovar – 3 (prijavitelj: doc. dr. Matej Hriberšek, Oddelek za klasično filologijo; partnerja: ZRC SAZU in AMEBIS programska oprema, d. o. o. Kamnik)

2. Izboljšanje komunikacije s tujimi študenti v Zdravstvenem domu za študente Univerze v Ljubljani (prijaviteljica: doc. dr. Monika Kavalir, Oddelek za anglistiko in amerikanistiko; partner: Zdravstveni dom za študente Univerze v Ljubljani)

3. Interdisciplinarna analiza problematike bolniškega nadomestila samostojnih podjetnikov (prijavitelj: doc. dr. Gorazd Kovačič, Oddelek za sociologijo; partner: Gibanje za dostojno delo in socialno družbo)

4. Portal jezikovnih poklicev v Sloveniji (prijaviteljica: prof. dr. Mojca Schlamberger Brezar, Oddelek za prevajalstvo; partner: Združenje konferenčnih tolmačev Slovenije)

5. Angleščina korak za korakom: učbenik za starejše odrasle (prijaviteljica:  izr. prof. dr. Nives Ličen, Oddelek za pedagogiko in andragogiko; partner: Zveza društev upokojencev MOK, Center dnevnih aktivnosti za starejše občane Koper).

Slike: