Back to top

Vabilo na cepljenje proti Klopnemu meningoencefalitisu za študente prve in druge stopnje prvih letnikov arheologije, etnologije, geografije in umetnostne zgodovine

Študente prvega letnika prve in druge stopnje, ki še niso prejeli prvega ali drugega odmerka cepiva, ponovno vabimo na cepljenje proti klopnemu meningoencefalitisu. Cepljenje bo v petek, dne 7.4., 14.4. in 21.4.2017 od 7. do 12. ure, v prostorih Zdravstvenega doma za študente, Aškerčeva cesta 4.

S seboj obvezno prinesite kartice zdravstvenega zavarovanja, cepilne knjižice ter evidenčne kartice oz. formular fakultete (lahko tudi potrdilo o vpisu).

Zaradi narave študijskega programa lahko študenti na praktičnih vajah pridete v stik s klopi, kar pomeni tveganje za okužbo z virusom klopnega meningoencefalitisa.  

Proti klopnemu meningoencefalitisu lahko preventivno ukrepamo s cepljenjem.

Na podlagi prvega odstavka 25. člena Zakona o nalezljivih boleznih (UL RS, št. 33/06) in Pravilnika o določitvi programa cepljenja in zaščite z zdravili za posamezno leto je v 2. poglavju opredeljeno cepljenje in zaščita s specifičnimi imunoglobulini za učence, dijake in študente za vsako šolsko leto.

 V okviru Programa cepljenja in zaščite z zdravili za tekoče leto je za  študente, ki so pri praktičnih vajah izpostavljeni nevarnosti okužbe s klopnim meningoencefalitisom, obvezno cepljenje proti klopnemu meningoencefalitisu.

Cepljenje proti klopnemu meningoencefalitisu je plačano iz sredstev obveznega zdravstvenega zavarovanja in je  za študente vaše fakultete brezplačno.

Cepljenje proti klopnemu meningoencefalitisu za študente obveznike izvaja Zdravstveni dom za študente Univerze v Ljubljani.

Prosimo vas, da se cepljenja zanesljivo udeležite.

Bazično cepljenje proti klopnemu meningoencefalitisu se praviloma opravi s tremi odmerki  (1. odmerek: dan 0, 2. odmerek: čez 1 mesec, 3. odmerek: 5-12 mesecev po 2. odmerku). Prvo revakcinacijo se opravi z enim odmerkom cepiva po treh letih, naslednje revakcinacije sledijo na pet let.

 

Vse dodatne informacije najdete na spletni strani Zdravstvenega doma: http://www.zdstudenti.si/cepljenja-studentov/cepljenje-proti-klopnemu-meningoencefalitisu