Back to top

Predstavitev akcije Daj se na seznam na Filozofski fakulteti

Danes je priložnost, da nekomu morda rešite življenje. Nekomu, katerega srčni utrip je odvisen od tega, ali se bo na seznamu našel nekdo, ki ustreza njegovemu krvnemu tipu. Nekomu, ki se bori z eno izmed najhujših oblik krvnega raka in je njegova edina možnost preživetja, da v registru potencialnih nesorodnih darovalcev krvotvornih matičnih celic (KMC) najdejo kandidata, katerega KMC ustrezajo njegovim.

DAJ SE NA SEZNAM – informiranje in možnost vpisa v register

KDAJ: ponedeljek, 24. aprila 2017, ob 13. uri

KJE: Filozofska fakulteta, velika predavalnica 18 v pritličju

KDO: zdravi mladi od 18 do 40 let.

Res malokdaj imamo priložnost, da lahko svojo željo po tem, da nekomu pomagamo, zares pomagamo, uresničimo. Življenje nam na pot postavlja različne preizkuse, tudi različne možnosti in na nas samih je, da jih izkoristimo.

#DajSeNaSeznam je akcija, s katero Združenje bolnikov z limfomom in levkemijo, L&L, ter Zavod za transfuzijsko medicino (ZTM) Slovenije, nagovarjata mlajše generacije k vpisu v register potencialnih darovalcev KMC. Vse podrobnosti o vpisu, lokacijah vpisa, postopku darovanja in akciji sami so na voljo na www.dajsenaseznam ali na FB Daj se na seznam ali preko #DajSeNaSeznam.

Za vse informacije o darovanju KMC jih lahko tudi kontaktirate. Sicer pa je danes to povsem preprosto: za vpis oddate vzorec svoje sline, ki jo na ZTM nato tipizirajo, in v primeru, da ste ustrezen darovalec, sledi vaša potrditev ter odvzem, ki poteka ambulantno iz krvi.

 

Vljudno vabljeni na predstavitev projekta, ki bo v ponedeljek, 24. aprila 2017, ob 13. uri potekala na Filozofski fakulteti (pred. 18).

 

 

Datoteke: 
PDF icon brosura.pdf
Slike: