Back to top

Noč raziskovalcev – Humanistika, to si ti!

Evropska noč raziskovalcev 2018 je vseevropski projekt, kjer se v enem dnevu zvrstijo številni dogodki na temo raziskovanja in inovacij. Projekt Evropska noč raziskovalcev Filozofske fakultete Univerze v Ljubljani s podnaslovom Humanistika, to si ti! vključuje v svoje dogodke tudi 14 drugih fakultet in akademij Univerze v Ljubljani. Glavni dogodek bo potekal 28. septembra 2018 s številnimi aktivnostmi, ki se bodo odvijale od 10.00 do 22.00 ure. Na dan Evropske noči raziskovalcev 2018 bo potekalo kar 51 različnih aktivnosti s poudarkom na Evropskem letu kulturne dediščine.

Raziskovalci bodo zvezde noči, hkrati pa bodo na odru predstavljeni kot navadni ljudje z nenavadnimi službami. Vse aktivnosti na dan Evropske noči raziskovalcev bo zaključil glasbeni koncert na glavnem odru na Kongresnem trgu. S projektom želimo javnost seznaniti in ozavestiti o pozitivni vlogi dela raziskovalcev in s tem približati razumevanje ter vpliv dela raziskovalcev na vsakodnevno življenje občanov s posebnim poudarkom na mladih, ki se za karierno pot še odločajo.

Izvajalci

Univerza v Ljubljani s sodelujočimi fakultetami in akademijami ima infrastrukturo, potrebno za izvedbo projekta. Sledi seznam fakultet, ki soizvajajo projekt »Humanistika, to si ti!«, in iz katerih prihajajo raziskovalci in predlagatelji aktivnosti:

 

1. FF – Filozofska fakulteta

2. AGRFT – Akademija za gledališče, radio, film in televizijo

3. ALUO – Akademija za likovno umetnost in oblikovanje

4. FDV – Fakulteta za družbene vede

5. BF – Biotehniška fakulteta

6. FKKT – Fakulteta za kemijo in kemijsko tehnologijo

7. FRI – Fakulteta za računalništvo in informatiko

8. EF – Ekonomska fakulteta

9. FE – Fakulteta za elektrotehniko

10. FMF – Fakulteta za matematiko in fiziko

11. MF – Medicinska fakulteta

12. NTF – Naravoslovnotehniška fakulteta

13. FFA – Fakulteta za farmacijo

14. VF – Veterinarska fakulteta

15. FA – Fakulteta za arhitekturo

 

 

Spletna stran projekta

Predstavitvena zgibanka

Slike: