Back to top

Odprtje Arheološkega tabora Slovenija 2018

V petek, 9. marca 2018, bo ob 18.00 uri v Dolenjskem muzeju Novo mesto potekalo odprtje Arheološkega tabora Slovenija 2018. Posebna gostja bo akad. zasl. prof. dr. Biba Tržan s predavanjem Kneginje ali služabnice v starejši železni dobi na Dolenjskem.

Arheološki tabor Slovenije 2018 je del projekta Iron-Age-Danube s polnim naslovom Monumentalizirane krajine starejše železne dobe v porečju Donave. Eden od ciljev projekta je raziskovanje, varovanje, promocija in vzpostavitev trajnostne turistične rabe železnodobnih krajin Avstrije, Hrvaške, Madžarske, Slovaške in Slovenije. Pri projektu, ki se je začel v letu 2017, sodeluje enajst partnerjev in osem pridružnih partnerjev iz petih držav.

Tabor bo potekal med 9. marcem in 29. junijem 2018 na Dolenjskem in Štajerskem. Program zajema raziskave in dogodke, s katerimi želijo predstaviti sledove železnodobnih krajin, poglobiti zavedanje o pomenu in potencialu železnodobne dediščine, poživiti dialog med stroko in širšo javnostjo ter ponuditi nove turistične vsebine.

Vabljeni.

 

Vabilo

Program odprtja

Več