Back to top

Predavanje slavnega kitajskega pisatelja Liu Zhenyuna

Vabljeni na predavanje slavnega kitajskega pisatelja Liu Zhenyuna, ki bo v ponedeljek, 8. oktobra 2018, od 10.00 do 12.00 ure v Modri sobi na Filozofski fakulteti UL. Predavanje bo potekalo v kitajskem jeziku s prevodom v slovenščino.

Liu Zhenyun, ki je na Kitajskem trenutno zelo popularen avtor številnih knjižnih uspešnic in filmskih scenarijev, se je rodil leta 1958 v provinci Henan, in diplomiral na Pekinški univerzi. Po diplomi se je ukvarjal z novinarstvom, v osemdesetih letih pa se je v celoti posvetil pisateljskemu poklicu.

Za roman Ena beseda je več kot nešteto je leta 2011 prejel znano kitajsko literarno nagrado Mao dun. Ta roman je postal tudi knjižna predloga za film Intimni pogovori, ki ga je režirala njegova hči, Liu Yulin, in bila zanj prav tako nagrajena.

Predvajanja filma Intimni pogovori in pogovora z režiserko Liu Yulin se lahko udeležite 8. oktobra od 16.00 do 20.00 ure v Slovenski kinoteki. Med najbolj znana Liu Zhenyunova dela štejemo še roman Jaz nisem gospa Bovary ( 我不是潘金莲), ki je bil prodan v milijonih izvodih in ga je v filmski jezik prevedel režiser Feng Xiaogang in številne novele, kot na primer »Spomin na 1942«, ki govori o veliki lakoti v njegovem rodnem kraju. Liujeva dela so bila prevedena v več kot osemindvajset jezikov, veliko pa je bilo prirejenih tudi v filmske in televizijske scenarije. Med slednjimi je bolj znano delo Mobilnik (手机).

 

Vabilo

Slike: