Back to top

Vabilo na konferenco »Spol in spoštovanje: strategije kultiviranja razlik«

Filozofska fakulteta in Komisija za slovenski jezik v javnosti pri Slovenski akademiji znanosti in umetnosti sta 23. oktobra 2018 organizirali okroglo mizo »Jezik in spol«, na kateri so povabljeni govorniki in govornice razpravljali o spolno občutljivi rabi jezika. Povod za okroglo mizo je bil sklep Senata Filozofske fakultete o izmenični rabi moške in ženske slovnične oblike za vse spole v pravilnikih Filozofske fakultete.

14. novembra 2019 bosta Filozofska fakulteta in Komisija za slovenski jezik v javnosti pri Slovenski akademiji znanosti in umetnosti organizirali celodnevno interdisciplinarno konferenco »Spol in spoštovanje: strategije kultiviranja razlik«. Na konferenci bomo naslovili isto temo, razpravljavkam in razpravljavcem pa bo omogočala več prostora za pojasnitev svojih pogledov, rezultatov raziskav, možnih rešitev in podobno.

Posvet bo potekal v obliki referatov (15 do 20 minut), združenih v vsebinske sklope, ki jim bo sledila razprava. Organizatorici posveta načrtujeta tudi izdajo znanstvenega zbornika, v katerem bodo zbrani referati s posveta.

Pomembni datumi:

Rok za oddajo povzetka referata (dolžina povzetka: do 1500 znakov s presledki), ki šteje kot prijava na konferenco: 30. 9. 2019. Povzetek s svojimi kontaktnimi podatki pošljite na elektronski naslov: spol@ff.uni-lj.si.

Rok za povratno informacijo avtoricam in avtorjem: 10. 10. 2019.

Konferenca: 14. 11. 2019 v prostorih SAZU.

Konferenca je brez kotizacije.

Vljudno vas vabimo k aktivnemu sodelovanju na konferenci.

 

Več informacij