Back to top


26.03.2019

Vabilo na delavnico Instituta Jožefa Stefana


Institut Jožefa Stefana vabi na delavnico Razvoj poslovnih modelov z metodo Design Thinking (1. del), ki bo 16. 4. 2019.

 

Več informacij v VABILU26.03.2019

Pripravništvo v okviru The Guild - štipendije tujih univerz - poletne šole


Spoštovani,

 

mednarodna mreža evropskih raziskovalno usmerjenih univerz The Guild, v katero je vključena tudi Univerza v Ljubljani, razpisuje dve pripravniški mesti za študente (s področja izobraževanja, evropskih študij, družbenih ved) za obdobje od šest do dvanajst mesecev. Pripravništvo bo potekalo v pisarni The Guild, ki se nahaja v Bruslju in ponuja priložnost, da se študenti seznanijo z oblikovanjem politike EU na področju raziskav, inovacij in izobraževanja. Rok za prijavo je 26. 3. 2019. Podrobnejše informacije najdete v prilogi.

 

S strani Univerze v Gradcu smo prejeli informacijo o razpisu za štipendije za magistrske, doktorske in postdoktorske študente (rok za prijavo: 8. 4. 2019 do 13.00 ure). 

 

Posredujemo vam tudi obvestilo o razpisu dodiplomskih in podiplomskih štipendij na Khazar University v Bakuju (rok za prijavo: 15. 4. 2019).

 

Informacije o poletnih šolah, ki jih organizira Aarhus University so v prilogi.

 

Informacije o poletnih šolah, ki jih organizira Inštitut za družinske in spolne študije KU Leuven so dostopne na: https://med.kuleuven.be/eng/sssexualityinperspective).

 

Priloge:

Pripravništvo - The Guild

Štipendija - University of Graz

Štipendija - Khazar University

Khazar University prijavnice:

                                            - Bachelor Application for Admission 2019

                                            - Master Application for Admission 2019

                                            - PhD Application for Admission 2019

                                            - Scholarship Application Form 2019-2020

Poletna šola - Aarhus University

           

 26.03.2019

Delavnica za študente in raziskovalce Iskanje in uporaba raziskovalnih podatkov s področja družboslovja, 3. 4. 2019


Vabimo vas na brezplačno delavnico z naslovom Iskanje in uporaba raziskovalnih podatkov s področja družboslovja, ki se bo odvila v sredo, 3. aprila 2019, med 9.00 – 12.00 uro, v računalniški učilnici 26, na Fakulteti za družbene vede.

 

Vsebina delavnice:

 • Sekundarna raba raziskovalnih podatkov
 • Viri podatkov in ocena kakovosti
 • Dostop do raziskovalnih podatkov
 • Metapodatki in ostalo gradivo raziskovanj
 • Uporaba spletnega pregledovalnika Nesstar
 • Praktično delo - iskanje in analiza raziskovalnih podatkov.

   

Delavnico bo vodila mag. Irena Vipavc Brvar, iz Arhiva družboslovnih podatkov.

 

Namenjena je raziskovalcem in študentom višjih letnikov s področja družboslovja in humanistike.

 

Ker je število mest omejeno, svetujemo, da se čim prej prijavite.

 

Več informacij o dogodku: https://www.adp.fdv.uni-lj.si/dogodki/adp_delavnica_apr2019/22.03.2019

Sistematični pregled - magistrski študij


Spoštovani,

 

Zdravstveni dom za študente vabi na sistematični pregled – vabilo in razpored. Priporočajo, da se pregleda udeležite v predvidenih rokih in ob točni uri.

 

Študenti se med seboj lahko zamenjate (ime za ime, tako da skupini ostaneta enako veliki), tega jim ni treba posebej sporočati. V kolikor vas ni na seznamu, se pridružite skupini, katere termin vam najbolj ustreza, enako velja tudi za študente zamudnike, ki na magistrskem študiju še niste opravili sistematičnega pregleda.

 

Za več informacij se lahko obrnete na go. Valentino Slana – valentina.slana@zdstudenti.si.21.03.2019

Vabilo na cepljenje proti Klopnemu meningoencefalitisu

Ponovno vabilo na PRVO oz. DRUGO cepljenje proti Klopnemu meningoencefalitisu za vse tiste študente, ki cepljenja še niso opravili.

 

Cepljenje bo v petek, dne 29. 3. in 5. 4. 2019. Študente prosimo, da se cepljenja zanesljivo udeležijo. 

VABILO NA CEPLJENJE PROTI KLOPNEMU  MENINGOENCEFALITISU

 

Študente prvega letnika prve stopnje, ki še niso prejeli prvega ali drugega odmerka cepiva, ponovno vabimo na cepljenje proti klopnemu meningoencefalitisu.

 

Cepljenje bo v petek, dne 29. 3. ali 5. 4. 2019 od 7. do 12. ure, v prostorih Zdravstvenega doma za študente, Aškerčeva cesta 4.

 

Vse študente obveščamo, da se na podlagi Zakona o zdravstvenem varstvu in zdravstvenem zavarovanju  zagotavlja plačilo obveznih cepljenj le do dopolnjenega 26. leta starosti.

Študenti, ki so stari 26 let in več, kljub temu, da redno študirajo in imajo urejen status študenta, niso upravičeni do brezplačnega cepljenja.

 

S seboj obvezno prinesite cepilno knjižico in kartico zdravstvenega zavarovanja.14.03.2019

Razpis za uvrstitev na ožji seznam kandidatov (»shortlist«) za opravljanje plačanega pripravništva v Evropskem patentnem uradu (EPO)

Univerza v Ljubljani (v nadaljevanju: UL) je z Evropskim patentnim uradom (European Patent Office, v nadaljevanju: EPO) sklenila memorandum o sodelovanju v iniciativi Pan-European Seal Professional Traineeship Program. Sodelovanje v programu Univerzi v Ljubljani omogoča, da EPO do 31. marca 2019 v ožji izbor za opravljanje enoletnega plačanega pripravništva predlaga osem najustreznejših kandidatov (pet s področja naravoslovja in tehnike, tri s področja humanistike in družboslovja), ki so (bodoči) diplomanti magistrskega študija ustreznih smeri UL.


Rok za prijavo je 19. marec 2019.

Več14.03.2019

Razpis za uvrstitev na ožji seznam kandidatov (»shortlist«) za opravljanje plačanega pripravništva v Uradu EU za intelektualno lastnino (EUIPO)

Univerza v Ljubljani je z Uradom Evropske unije za intelektualno lastnino (EUIPO) sklenila memorandum o sodelovanju v iniciativi Pan-European Seal Professional Traineeship Program. Sodelovanje v programu Univerzi v Ljubljani omogoča, da EUIPO do 31. marca 2019 v ožji izbor za opravljanje enoletnega plačanega pripravništva na sedežu urada v Alicanteju, Španija, predlaga pet do deset najustreznejših kandidatov, (bodočih) diplomantov magistrskega študija ustreznih smeri UL.


Rok za prijavo je 19. marec 2019.

Več12.03.2019

Vabilo na DRUGO cepljenje proti klopnemu meningoencefalitisu - 2. stopnja


Spoštovani,

 

iz Zdravstvenega doma za študente so nam posredovali vabilo na DRUGO cepljenje proti klopnemu meningoencefalitisu, ki bo 15. 3. 2019. Udeležite se ga lahko tudi študenti drugega letnika, ki cepljenja lani niste opravili.

 

Vabilo na cepljenje je TU, za več informacij pa se lahko obrnete na go. Petro Židan (petra.zidan@zdstudenti.si).

 12.03.2019

Revija Panika! razpisuje natečaj za najboljšo pesem in zgodbo na temo stres

Revija Panika! razpisuje natečaj za najboljšo pesem in zgodbo na temo stres. pesmi in zgodbe lahko oddate do 24. marca 2019 na revija.panika@gmail.com.


Več12.03.2019

Iščejo prostovoljce za festival Odprte hiše Slovenije

Festival Odprte hiše Slovenije išče prijazne in sproščene prostovljke in prostovoljce, ki jim bodo pomagali odpreti vrata dobre arhitekture na festivalu Odprte hiše Slovenije 2019, ki bo potekal med 5. in 7. aprilom 2019 po vsej Sloveniji.


Če se najdeš v zgornjem opisu, se prijavi na povezavi, ali jih poišči na spletu.

Plakat11.03.2019

Brezplačno usposabljanje za prostovoljno delo s slepimi in slabovidnimi

Na Zvezi društev slepih in slabovidnih Slovenije bo v soboto, 30. marca 2019, potekalo brezplačno usposabljanje za prostovoljce, ki bodo prostovoljno delo opravljali s slepimi in slabovidnimi.


Usposabljanje bo potekalo od 9.00 do 16.30 ure v prostorih Knjižnice slepih in slabovidnih Minke Skaberne na Kotnikovi 32 v Ljubljani.

Več

SLIKOVNO GRADIVO05.03.2019

Poletna šola - Priprave na kariero doktorandov


Mednarodna mreža evropskih raziskovalno usmerjenih univerz The Guild, v katero je vključena tudi Univerza v Ljubljani, organizira prvo poletno šolo Priprave na kariero doktorandov, ki bo od 6. do 13. julija 2019 na Univerzi Paris Diderot. Več informacij in navodila za prijavo najdete v prilogah; prijave z ustrezno dokumentacijo pošljite do 15. marca 2019 na elektronski naslov doktorski.studij@uni-lj.si.

Call for applications01.03.2019

Svetovalnica društva Center za pomoč mladim

Svetovalnica društva Center za pomoč mladim (CPM) je odprt prostor, ki nudi priložnost za skupno reševanje nastalih težav, raziskovanje vprašanj in odkrivanje poti za spremembe. Ne gre za svetovanje, kjer strokovnjak definira problem in rešitve, ampak s svojo naravnanostjo pomaga posamezniku, da lahko odkriva vir težave in rešitve.


Raziskovanje je usmerjeno v:

 • zavedanje svojih vzorcev vedenja,
 • razumevanje, kako oblikujemo misli, dejanja, čustva, motivacijo in spremembe,
 • izboljšanje komunikacije in odnosov z drugimi,
 • odkrivanje strategij za doseganje lastnega zadovoljstva,
 • ozaveščanje pogledov nase, odnose in svet, s katerimi se omejujemo ter podpora pri iskanju novih pogledov, takih v katerih bomo našli smisel in motivacijo za boljši danes.

 

Svetovalnica je varen prostor, namenjen mladim med 15. in 29. letom starosti. 

Zagotavlja anonimnost, zaupnost, prostovoljno udeležbo in je za uporabnike brezplačna.

Svetovalnica je odprta ob ponedeljkih in petkih od 9.00 do 15.00 ure, torkih, sredah in četrtkih od 9.00 do 18.00 ure.

 

KONTAKTI: 

Telefon: 031 323 573

E-mail naslov: lj-info@cpm-drustvo.si 

Naslov: Prostori društva CPM, Kersnikova 4, 1000 Ljubljana

 

Več