Back to top


11.02.2020

5. Alpe-Jadran konferenca doktorskih šol - Tradition and Innovation in the Social Sciences


Vabljeni na 5. Alpe-Jadran konferenco doktorskih šol na temo tradicije in inovacij na področju družbenih ved, ki bo potekala 8. in 9. 5. 2020 na Széchenyi István University in Győr na Madžarskem.

Več informacij najdete v prilogi.


DATOTEKE
save_the_date_-_aarc_5th_doctoral_schools_conference.pdf


11.02.2020

Razpis Prostovoljec leta: naj prostovoljke, prostovoljci in projekti leta 2019

Mladinski svet Slovenije (MSS) letos osemnajstič zapored razpisuje natečaj Prostovoljec leta, v okviru katerega bodo izbirali najboljše prostovoljke, prostovoljce, prostovoljski projekt, Naj mladinskega voditelja oz. voditeljico in Naj mladinski projekt za preteklo leto. Natečaj poteka pod častnim pokroviteljstvom predsednika RS Boruta Pahorja.  


K prijavi v natečaj vabijo vse nevladne organizacije, javne institucije, neformalne skupine in posameznike; skratka vse, ki so v svoje dejavnosti v letu 2019 vključevali prostovoljce. Pri posameznikih bodo izbirali najboljše v 6 kategorijah: Naj prostovoljko in Naj prostovoljca v starostnih skupinah do 19 let, od 20 do 29 let in 30 let ali več, izbrali pa bodo tudi Naj mladinskega voditelja oz. voditeljico. Pri projektih pa bodo izbirali Naj prostovoljski projekt ter Naj mladinski projekt. Vse prijavljene prostovoljce in predstavnike sodelujočih organizacij bodo po izteku natečaja, predvidoma v juniju, povabili na zaključno prireditev, kjer bodo podelili nazive in priznanja izbranim prostovoljcem in projektom.

 

Prijave:

Vsaj osnovne podatke o prijavi je treba oddati preko spletne prijavnice, ki jo najdete na tej povezavi.

Ostale podatke in priloge pa lahko oddate ali v isti spletni prijavnici ali izpolnite običajno prijavnico in jo pošljete po elektronski oz. navadni pošti. Kontakt za vse informacije in prijave: prostovoljec@mss.si, 01 425 60 55 (Tanja Baumkirher); spremljate jih lahko tudi na Facebooku ali na spletni strani, kjer je objavljena vsa dokumentacija.

Rok za prijave je 30. marec 2020.

 

Razpis

Prijavnica za posameznike

Prijavnica za projekte

 11.02.2020

Mentor leta (2019)


Društvo Mlada akademija bo tudi letos najboljšim slovenskim mentorjem doktorskih študentov podelilo nagrado Mentor leta (2019).

 

Pravico do predlaganja svojega mentorja oz. mentorice imajo vsi trenutni doktorski študentje, ki so se vpisali na študij leta 2017 ali prej, in nekdanji doktorski študenti, ki so zagovarjali doktorsko disertacijo leta 2017 ali kasneje.

 

Svojega mentorja lahko predlagajo tako, da do 15. februarja 2020 izpolnijo vlogo, ki je pripravljena v obliki elektronskega obrazca v slovenščini in angleščini. Podrobnosti si lahko preberete na spletni strani.

 

Slavnostna podelitev nagrade bo potekala v marcu 2020 v Ljubljani.07.02.2020

Odpoved uradnih ur, 10. 2. 2020


Spoštovani,

obveščamo vas, da uradne ure Referata za doktorski študij (3. stopnja) v ponedeljek, 10. 2. 2020, odpadejo.

Hvala za razumevanje.

 07.02.2020

Poletna šola: Interdisciplinary Perspectives on Age(ing) and Care: What does it mean to grow old?


Univerza v Ljubljani tudi letos v sodelovanju z Univerzo v Gradcu in Univerzo na Reki organizira brezplačno poletno šolo za doktorske študentke in študente, ki bo potekala od 4. do 6. junija 2020 v Gradcu.

 

Tema poletne šole je »Interdisciplinary Perspectives on Age(ing) and Care: What does it mean to grow old?«

 

Za doktorske študentke in študente je udeležba brezplačna (krijejo se jim potni stroški in stroški bivanja).

 

Več informacij in navodila za prijavo najdete v prilogah; prijave z ustrezno dokumentacijo študentke in študenti pošljejo najkasneje do 24. februarja 2020 na elektronski naslov doktorski.studij@uni-lj.si. Podrobnejše informacije o prevozu in namestitvi bodo zainteresirani prejeli naknadno.

 

 


DATOTEKE
cfpageandcare2020.pdf
applicationform.doc