Back to top


20.02.2018

Razpis za dodelitev Tumove štipendije za študijsko leto 2018/2019


Štipendija je namenjena spodbujanju doktorskega (izjemoma magistrskega študija), diplomantov slovenskih in zamejskih univerz, ki se vpišejo na doktorski študij (izjemoma magistrski študij), na visokošolskih ustanovah v Avstriji in tudi drugod po Evropi. Dodeli se za eno študijsko leto, in sicer v višini 500 evrov mesečno in se izplača v devetih mesecih (9-krat), v času študijskega leta. Štipendija se lahko podaljša za nadaljnje študijsko leto, če so za to na voljo finančna sredstva in če obstajajo za to utemeljeni razlogi. 

 

Kdo se lahko prijavi?

Za Tumovo štipendijo lahko zaprosijo diplomanti slovenskih univerz ali univerz v zamejstvu, ki imajo slovensko državljanstvo ali lahko izkažejo slovensko poreklo. Kandidati morajo imeti magistrsko nalogo ocenjeno najmanj z osem, ob poteku roka za vložitev prošnje za štipendijo pa morajo biti mlajši od 30 let. Upravni odbor ustanove lahko podeli štipendijo tudi kandidatu z nižjo oceno, če obstajajo za to utemeljeni razlogi.

Prošnjo za dodelitev štipendije mora kandidat oddati do 25. junija 2018 na naslov: Upravni odbor Knafljeve ustanove, Kongresni trg 12, 1000 Ljubljana.

 

Aktualni razpis: Razpis_Tumova štipendija 2018-2019.pdf

Kontakt:

 

 

 20.02.2018

Razpis za dodelitev Knafljeve štipendije za študijsko leto 2018/2019


Štipendija Knafljeve ustanove je namenjena spodbujanju podiplomskega študija diplomantov Univerze v Ljubljani, ki se vpišejo na magistrski ali doktorski študij na visokošolskih ustanovah na Dunaju. Dodeli se za eno študijsko leto, in sicer v obliki plačila stanarine za bivanje v Knafljevem domu ali domu Korotan na Dunaju. 

 

Kdo se lahko prijavi? 

Za štipendijo Knafljeve ustanove lahko zaprosijo diplomanti ene od fakultet Univerze v Ljubljani, ki imajo povprečno oceno 8 (osem) ali več in ob poteku roka za vložitev prošnje za štipendijo še niso dopolnili 30 let. Izjemoma lahko upravni odbor (kuratorij) ustanove podeli štipendijo tudi kandidatu z nižjo povprečno oceno, če obstajajo za to utemeljeni razlogi (odličen uspeh na študijskem področju, ki je predmet podiplomskega študija, struktura ocen, ki kaže na primer na kandidatove začetne ali začasne težave. 

Prošnjo za dodelitev štipendije morajo kandidati oddati do 25. junija 2018 na naslov: Upravni odbor Knafljeve ustanove, Kongresni trg 12, 1000 Ljubljana.

 

Aktualni razpis: Razpis_Knafljeva štipendija 2018-2019.pdf

Kontakt:

Pravilnik za podeljevanje štipendij Knafljeve ustanove
 

 20.02.2018

Letošnji marec bo že peto leto zapored freeŠn!

Člani Študentske sekcije Slovenskega društva za odnose z javnostmi (ŠS PRSS) letos že peto leto zapored organizirajo freeŠn – študentski natečaj kreativnega komuniciranja. Cilj projekta je spodbuditi kreativnost med študenti, ter nuditi podporo vsem, ki želijo svojo kreativnost tudi izraziti in izboljšati.


FreeŠn poteka v dveh delih:

  • brezplačne delavnice kreativnih veščin (javno nastopanje, fotografija, in še več) bodo potekale tekom meseca marca, prve prijave so odprte že 19. februarja 2018
  • natečaj kreativnega komuniciranja, sestavljen iz petih kategorij: fotografija, medijska strategija, tekstopisje, grafično oblikovanje in event management. Študenti lahko svoja dela prijavijo od 1. do 31. marca 2018. Na zaključnem dogodku bodo zmagovalna dela nagrajena, razstavljena pa bodo kar vsa prijavljena dela.

Vabljeni vsi študentje, ki želite freeŠno pogledati skozi oči kreativnosti!

 

Več informacij na freesn.si in na Facebook profilu freeŠn.

https://www.facebook.com/freesn.natecaj/

http://www.freesn.si/

SLIKOVNO GRADIVO16.02.2018

Vitrina meseca 6


 

Vabimo vas na odprtje 6. Vitrine meseca z naslovom 

RAZISKOVALNA ZAPUŠČINA TATJANE BREGANT.

 

Odprtje bo v torek, 20. februarja 2018, ob 12. uri v knjižnici Oddelka za arheologijo (FF UL).

 

Razstavo je tudi tokrat pripravila skupina študentk in študentov arheologije.  16.02.2018

Rektorjeva nagrada za naj inovacijo Univerze v Ljubljani 2018

Prijave za Rektorjevo nagrado za naj inovacijo Univerze v Ljubljani so odprte. Rektorjeva nagrada za naj inovacijo Univerze v Ljubljani, ki jo organizirata Univerza v Ljubljani in Ljubljanski univerzitetni inkubator (LUI), je spodbuda za študente in zaposlene na Univerzi v Ljubljani, da s svojimi inovacijami vstopijo na trg in idejo komercializirajo. K sodelovanju ste vabljeni vsi, ki imate tehnološke in netehnološke inovacije, kot tudi inovativne podjetniške ideje. Prijavijo se lahko skupine, kjer je vodja skupine študent ali alumni študent (do tri leta po zaključku študija), raziskovalec ali pedagoški delavec Univerze v Ljubljani.Prijave za Rektorjevo nagrado za naj inovacijo Univerze v Ljubljani so odprte. Rektorjeva nagrada za naj inovacijo Univerze v Ljubljani, ki jo organizirata Univerza v Ljubljani in Ljubljanski univerzitetni inkubator (LUI), je spodbuda za študente in zaposlene na Univerzi v Ljubljani, da s svojimi inovacijami vstopijo na trg in idejo komercializirajo. K sodelovanju ste vabljeni vsi, ki imate tehnološke in netehnološke inovacije, kot tudi inovativne podjetniške ideje. Prijavijo se lahko skupine, kjer je vodja skupine študent ali alumni študent (do tri leta po zaključku študija), raziskovalec ali pedagoški delavec Univerze v Ljubljani.


Zbiranje prijav poteka prek spletnega obrazca LUI, do vključno četrtka, 15. marca 2018, do 23.59. Več informacij s splošnimi pogoji tekmovanja najdete tukaj. 

 

Več14.02.2018

Vabilo na Parado mladih

Ali ste ravnokar diplomirali, magistrirali ali doktorirali (stari program, 1., 2. ali 3. bolonjska stopnja)? Raziskujete na področju jezikoslovja, književnosti ali v kakšni drugi disciplini humanistike ali družboslovja? Ste prišli do zanimivih rezultatov? Če je tako, vas vabimo k sodelovanju na 54. seminarju slovenskega jezika, literature in kulture. Tema Seminarja je 1918 v slovenskem jeziku, literaturi in kulturi (ob 100-letnici konca 1. svetovne vojne, smrti Ivana Cankarja in Stanislava Škrabca).


Seminar prireja Center za slovenščino kot drugi in tuji jezik pri Oddelku za slovenistiko Filozofske fakultete Univerze v Ljubljani; letos poteka od 2. do 13. julija. Udeleženci so tuji slovenistični strokovnjaki in študentje, program je sestavljen iz intenzivnih lektoratov, predavanj, delavnic in spremljevalnih strokovnih ter kulturnih prireditev (www.centerslo.si/seminar).

Ponujamo 4 predavateljska mesta v seriji Parada mladih. Predvideni datum nastopa je ponedeljek, 9. 7. 2018. V 20-minutnem predavanju na razumljiv, argumentiran in kar se da dinamičen način predstavite svoje raziskovalne rezultate, povezane s krovno temo Seminarja. Poslušali vas bodo in se z vami pogovarjali seminaristi in domači strokovnjaki. Predavanje je v slovenščini.

Če vas sodelovanje zanima, vas prosimo, da do 1. marca 2018 na naslov damjan.huber@ff.uni-lj.si pošljete naslov in povzetek svojega predavanja (v obsegu do 3000 znakov) ter kratko samopredstavitev. O izboru vas bomo obvestili do 15. marca 2018. Avtorice in avtorji sprejetih povzetkov boste morali nato najkasneje do 15. aprila 2018 pripraviti besedilo za monografijo (do 10.000 znakov s presledki), saj seminarska monografija izide pred prireditvijo.


 13.02.2018

Vabilo na Parado mladih


 

 

Ali ste ravnokar diplomirali, magistrirali ali doktorirali (stari program, 1., 2. ali 3. bolonjska stopnja)? Raziskujete na področju jezikoslovja, književnosti ali v kakšni drugi disciplini humanistike ali družboslovja? Ste prišli do zanimivih rezultatov? Če je tako, vas vabimo k sodelovanju na 54. seminarju slovenskega jezika, literature in kulture. Tema Seminarja je 1918 v slovenskem jeziku, literaturi in kulturi (ob 100-letnici konca 1. svetovne vojne, smrti Ivana Cankarja in Stanislava Škrabca). Seminar prireja Center za slovenščino kot drugi in tuji jezik pri Oddelku za slovenistiko Filozofske fakultete Univerze v Ljubljani; letos poteka od 2. do 13. julija. Udeleženci so tuji slovenistični strokovnjaki in študentje, program je sestavljen iz intenzivnih lektoratov, predavanj, delavnic in spremljevalnih strokovnih ter kulturnih prireditev (www.centerslo.si/seminar).

Ponujamo 4 predavateljska mesta v seriji Parada mladih. Predvideni datum nastopa je ponedeljek, 9. 7. 2018. V 20-minutnem predavanju na razumljiv, argumentiran in kar se da dinamičen način predstavite svoje raziskovalne rezultate, povezane s krovno temo Seminarja. Poslušali vas bodo in se z vami pogovarjali seminaristi in domači strokovnjaki. Predavanje je v slovenščini.

Če vas sodelovanje zanima, vas prosimo, da do 1. marca 2018 na naslov damjan.huber@ff.uni-lj.si pošljete naslov in povzetek svojega predavanja (v obsegu do 3000 znakov) ter kratko samopredstavitev. O izboru vas bomo obvestili do 15. marca 2018. Avtorice in avtorji sprejetih povzetkov boste morali nato najkasneje do 15. aprila 2018 pripraviti besedilo za monografijo (do 10.000 znakov s presledki), saj seminarska monografija izide pred prireditvijo.


 13.02.2018

Obvestilo o spremembi uradnih ur

Obveščamo vas, da so z začetkom letnega semestra (t. j. od 19. februarja 2018 naprej) uradne ure na fakulteti za študentke in študente ter zunanje stranke spremenjene.


V prihodnje bodo uradne ure na vsak dan od ponedeljka do petka med 11.00 in 13.00 uro. Izjema so oddelčne knjižnice, kjer urniki izposoje ostajajo nespremenjeni.13.02.2018

Obvezni izbirni predmet SDPM – SLOVENŠČINA ZA UČITELJE

Prvo srečanje pri obveznem izbirnem predmetu SDPM Slovenščina za učitelje bo v četrtek, 3. marca 2018, ob 8.00 uri v predavalnici št. 2.


Na njem se bomo dogovorili o letošnjih študijskih temah in o poteku dela.

Lepo vas pozdravljam,

Jerca Vogel12.02.2018

Natečaj za najboljšo diplomsko oz. magistrsko nalogo s področja mladih v letu 2017

Mladinski svet Slovenije letos ponovno razpisuje natečaj za najboljšo diplomsko oz. magistrsko nalogo s področja mladih v letu 2017, ki mladim diplomantom in magistrantom prinaša denarno nagrado.  


Prijava je mogoča do 16. februarja 2018.

 

Več informacij je na voljo tukaj.

Razpis09.02.2018

INFO DAN - Kratek predstavitveni video študija arheologije (1. stopnja)


INFO DAN ARHEOLOGIJA - POVEZAVA NA VIDEO: 

https://www.youtube.com/watch?v=0KSktH93eYc01.02.2018

Informativni dnevi (9. in 10. februarja 2018)

9. in 10. februarja 2018 bodo na Filozofski fakulteti potekali informativni dnevi za prvostopenjske študijske programe. Splošne informacije v zvezi s prijavo za vpis, izbirnimi postopki, izpolnjevanjem pogojev za vpis, prepisi in prehodi med programi, menjavami študijskih programov in podobnimi postopkovnimi vprašanji boste lahko prejeli v petek, 9. februarja 2018, ob 14.00 uri v predavalnici 34 (pritličje). 


Predstavitve študijskih programov bodo potekale po razporedu spodaj.

 

Lepo vabljeni. 

SLIKOVNO GRADIVO

01.02.2018

Predstavitev študija v Sloveniji


 

Univerza v Ljubljani bo v četrtek, 22. 2. 2018, ob 17.00 uri preko Study in Slovenia izvedla spletno predstavitev študija v Sloveniji.

Več informacij lahko na najdete na spletni strani: www.uni-lj.si/study/news/info-day