Back to top


17.04.2018

Sistematski zdravniški pregled študentov 1. letnika magistrskega študija 2. stopnje


Obveščamo vas, da bo sistematski zdravniški pregled študentov 1. letnika magistrskih študijskih programov 2. stopnje (v štud. letu 2017/2018) potekal od 23. 4. 2018 do 14. 5. 2018.

 

navodila in razpored

 

Za dodatne informacije glede sistematskega pregleda (glede razporeda…) se obrnite na Zdravstveni dom za študente UL, Aškerčeva cesta 4, 1000 Ljubljana (tel.: 01 200 74 22; http://www.zdstudenti.si/sistematski-pregledi).

 05.04.2018

Referat za magistrski študij bo 9. 4. 2018 zaprt


Spoštovani,

 

obveščamo vas, da bo referat za magistrski študij dne 9. 4. 2018 zaprt zaradi podelitve diplom.

 

Hvala za razumevanje.05.04.2018

Brezplačno pilotno izobraževanje Projektno vodenje družbeno in tehnološko inovativnih projektov v okviru projekta Projekt Exellence-in-ReSTI za študente zadnjih letnikov dodiplomskega študija


V okviru projekta Projekt Exellence-in-ReSTI, ki bo trajal do 31.7.2019 in katerega cilj je oblikovanje inovativnega učnega sistema za usposabljanje mladih projektnih vodij na področju družbenih in tehnoloških inovacij v podonavski regiji, Fakulteta za družbene vede Univerze v Ljubljani vabi študente zadnjih letnikov dodiplomskega študija na predstavitev možnosti udeležbe na brezplačnem pilotnem izobraževanju Projektno vodenje družbeno in tehnološko inovativnih projektov.

Petindvajsetim izbranim kandidatom v podonavski regiji bodo poleg brezplačnega izobraževanja povrnjeni tudi stroški udeležbe (bivanje in pot).

Predstavitev projekta bo potekala v prostorih FDV, v četrtek 19. 4. 2018 ob 16:00 uri.  Trajala bo predvidoma 1 uro. Na njej bodo prisotni dobili podatke o vsebini projekta, izobraževanju, ki bo potekalo v šolskem letu 2018/2019 in imeli možnost postavljati vprašanja o njem in o potencialni prijavi.

 

Prijave na dogodek, pošljite najkasneje do 16. 4. 2018, do 10.00 ure na e-mail naslov: mateja.strasek@fdv.uni-lj.si.

 03.04.2018

Razpis za Poletno šolo Bovec 2018

Filozofska fakulteta Univerze v Ljubljani razpisuje 8 mest za udeležbo na tradicionalni mednarodni Poletni šoli Bovec, ki bo potekala od 16. do 30. avgusta 2018. Poletne šole Bovec se, poleg Filozofske fakultete Univerze v Ljubljani, vsako leto udeležujejo udeleženci z Univerze v Celovcu, Univerze v Trstu, Univerze v Vidmu, Univerze na Primorskem in Univerze na Reki.


V okviru Poletne šole Bovec v dopoldanskem času potekajo jezikovni tečaji slovenskega, nemškega, hrvaškega, italijanskega in furlanskega jezika, v popoldanskem času pa se odvijajo tematske delavnice na temo letošnje poletne šole: Zusammenleben -–Sožitje – Suživot – Convivenza -–Vivi adun.

Poletna šola je namenjena študentom FF UL. V primeru, da bo prijavljenih več kandidatov kot je razpisanih mest, bodo kandidati izbrani na podlagi študijske uspešnosti in letnika študija - prednost bodo imeli študenti višjih letnikov in študenti podiplomskega študija. Na razpis se lahko prijavijo kandidati s statusom študenta.

Izbrani kandidati morajo prispevati 110,00 € pristopnih stroškov. Ostale aktivnosti na poletni šoli so brezplačne in vključujejo bivanje v Hotelu Alp, udeležbo na jezikovnih tečajih ter spremljevalnih dejavnostih (ekskurzijah, ogledih ipd.).

Informativni dan za Poletno šolo Bovec bo v sredo, 25. aprila 2018, ob 12.15 uri v predavalnici 410.

Razpis in dokumentacija so dostopni tukaj. 


DATOTEKE
bovec_plakat_2018_partner.pdf


01.04.2018

SEJEM AMERIŠKIH UNIVERZ


Ste razmišljali o študiju v ZDA? Kakšni so pogoji za študij, kako poteka prijava za sprejem, so na voljo štipendije? Na ta in druga vprašanja lahko dobite odgovore na že petem Sejmu ameriških univerz v Ljubljani, ki bo v ponedeljek, 9. 4. 2018, med 16:00 in 18:30, v City hotelu. Udeležba je brezplačna.

 

Več informacij in registracija: http://bit.ly/EdUSA_sejem_2018

 

Sejem je namenjen študentom vseh smeri in zanimanj. Na sejmu se boste lahko srečali s predstavniki nekaterih ameriških univerz in iz prve roke pridobili informacije o študiju v ZDA, sprejemnih postopkih, štipendijah in še čem. Na sejmu bodo tudi svetovalci odgovarjali na vaša vprašanja glede študija ali raziskovanja v ZDA in štipendij, ki jih je mogoče pridobiti v Sloveniji za ta namen.

 

EducationUSA je mreža centrov v preko 170 državah, ki delujejo pod okriljem ameriškega ministrstva, pristojnega za zunanje zadeve, in nudijo natančne, celovite in aktualne informacije o akreditiranih visokošolskih izobraževalnih ustanovah v ZDA. EducationUSA center v Sloveniji deluje v okviru Javnega štipendijskega, razvojnega, invalidskega in preživninskega sklada Republike Slovenije. Aktivnosti centra vključujejo različne predstavitve, sejme, skupinsko in individualno svetovanje ter knjižnico z materiali s področja študija v ZDA.

 

poster 

spletna stran: http://bit.ly/EdUSA_sejem_2018

FB: https://www.facebook.com/events/1018329751650365/

Info: EducationUSA@sklad-kadri.si

 01.04.2018

Pomoč pri magistrskem delu


Spoštovani,

 

na nas se je za pomoč pri magistrskem delu obrnila študentka Filozofske fakultete - posredujemo njeno sporočilo:

 

"Spoštovani in lepo pozdravljeni,

 

Sem Neva Kumer in zaključujem magistrski študij psihologije.


Za magistrsko nalogo pod vodstvom izr. prof. dr. Gaja Vidmarja, univ. dipl. psih in izr. prof. dr. Eve Boštjančič, univ. dipl. psih, opravljam obširno Slovensko študijo, na populaciji mladih odraslih (predvsem študentov, ki so stari med 18-30 let), pri čemer raziskujem
povezanost osebnostnih lastnostih s kariernimi usmeritvami.


S spoštovanjem do Vašega časa, Vas vljudno vabim v sodelovanje v naši raziskavi, v kateri bomo za veljavne rezultate uporabljenih vprašalnikov, potrebovali čim večje število študentov iz različnih smeri oziroma področij študija.

Če imate 15 min časa, Vas naprošam, če mi pomagate- s tem, da rešite spletni vprašalnik na spodnji povezavi. Zelo Vam bom hvaležna!

 

Že vnaprej sem Vam iskreno zahvaljujem!

 

Link: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeG1ziSgjdWfeii5Ra4FB1YO1dDxMmhGiCplY2i7cAEXri8sg/viewform

 

S pozitivnimi pričakovanji in prijetnimi pozdravi,
Neva Kumer, dipl.biopsih. (uni)"