Noč raziskovalcev
SL | EN
ZAPOSLENI | KONTAKT | VIS | RSS | INTRANET | E-POŠTA

Search form

O FAKULTETI
O nas

ŠTUDIJ
Oddelki in študij

RAZISKOVANJE
Raziskovanje in razvoj

DEJAVNOSTI
Centri in tečaji

KNJIGE
Založba in knjigarna

OHK
Knjižnica

OB ŠTUDIJU
Študijske strani

100 LET
Stoletnica

Back to top


18.04.2019

Venice International Univeristy


UL je pristopila k mednarodni mreži univerz Venice International University (VIU). V ta namen je bila na UL vzpostavljena spletna stran www.uni-lj.si/studij/partnerji/viu, na kateri so objavljeni trenutno odprti razpisi, ki so na voljo študentom UL.

Podaljšan je rok za prijave študentov na »Graduate Seminar - Rethinking manufacturing, consumption, and globalization in the era of automation”, ki bo potekal od 9. do 13. 9. 2019 na VIU. Rok za prijavo je 30. 4. 2019. Prijavni obrazec je na voljo tukaj. Seminar je namenjen študentom druge in tretje stopnje, s področja poslovanja, ekonomije, sociologije, političnih ved, ekonomske geografije, oblikovanja in inženirstva. Študenti UL so oproščeni plačila kotizacije.

VIU ponuja izbranim študentom delno ali polno kritje stroškov poti in namestitve. Podrobnejše informacije o seminarju in načinu prijave so objavljene na tej povezavi.

 

Prosimo vas, da informacijo delite s študenti oziroma objavite povezavo do spletne strani www.uni-lj.si/studij/partnerji/viu. Kontaktna oseba za VIU na rektoratu je Katja Cerar.16.04.2019

Brezplačna poletna šola za doktorske študente


Univerza v Ljubljani tudi letos v sodelovanju z univerzami v Gradcu in Reko organizira brezplačno poletno šolo za doktorske študente, ki bo od 6. do 8. junija 2019 na Reki. Tema je Kakovost dela in življenja.


Študenti bodo lahko poslušali zanimive predstavitve drugih študentov, predstavnikov Evropske fundacije za izboljšanje delovnih in življenjskih razmer iz Dublina in Arhiva družboslovnih podatkov z UL FDV.  Za študente je udeležba brezplačna (krijejo se jim potni stroški, stroški bivanja in hrana). Z vsake univerze naj bi sodelovalo 7 študentov.

 

Draft programa in naslovi tem avstrijskih študentov, ki so do zdaj potrdili udeležbo:

“The beneficial influence of Social Capital on Subjective Well-Being. A survey-based analysis.”

“Measuring impact relevant environmental behaviour in surveys.”

“Energy relevant lifestyles: Group identification on the basis of energy demands”

"Workers' wellbeing in Economy for the Common Good firms in comparison with the 6th European Working Conditions Survey: a propensity score matching analysis."

 

Prijave na studij.doktorski@ff.uni-lj.si do četrtka, 18. 4. 2019!

 

Vljudno vabljeni.

 15.04.2019

Povabilo na Veseli dan prostovoljstva 2019

Slovenska filantropija vabi na Veseli dan prostovoljstva, ki bo potekal na Bregu v Ljubljani, 16. maja 2019, med 13.00 in 17.00 uro.


Veseli dan prostovoljstva je osrednji dogodek Nacionalnega tedna prostovoljstva, ki bo potekal med 13. in 19. majem 2019.

 

Vabilo na Veseli dan prostovoljstva

Vabilo12.04.2019

Poletna šola Bovec


Filozofska fakulteta Univerze v Ljubljani razpisuje 4 mesta za udeležbo na tradicionalni mednarodni Poletni šoli Bovec, ki bo potekala od 16. do 30. avgusta 2019.

 

Poletne šole Bovec se, poleg Filozofske fakultete Univerze v Ljubljani, vsako leto udeležujejo udeleženci z Univerze v Celovcu, Univerze v Trstu, Univerze v Vidmu, Univerze na Primorskem in Univerze na Reki.

 

V okviru Poletne šole Bovec v dopoldanskem času potekajo jezikovni tečaji slovenskega, nemškega, hrvaškega, italijanskega in furlanskega jezika, v popoldanskem času pa se odvijajo tematske delavnice na temo letošnje poletne šole: „Die Anderen und ich - Drugi in jaz - Ostali i ja - Gli altri ed io“ - Chei altris altris e jo“.

 

Več informacij TU11.04.2019

VABILO - gostujoče predavanje Ellen Carol DuBois Primary tabs View (active tab) Edit Revisions


Spoštovani,

 

vljudno vas vabimo, da se udeležite gostujočega predavanja Ellen Carol DuBois, z naslovom The US Suffrage Movement in International Context, ki ga organiziramo v okviru ERC Advanced Grant projekta EIRENE: Post-War Transitions in gendered perspective: the case of the North-Eastern Adriatic region. 

 

Predavanje bo v četrtek, 25. aprila 2019, ob 11. uri v prostorih Modre sobe (5. nadstropje, soba 526, Filozofska fakulteta, Aškerčeva 2, 1000 Ljubljana).

 

Ellen Carol DuBois je ameriška zgodovinarka in predavateljica zgodovine spolov ter avtorica temeljnih besedil o zgodovini žensk, kot denimo Through Women's Eyes (z Lynn Dumenil, 2005). Trenutno se ukvarja z zgodovino volilne pravice žensk, njena študija z naslovom Suffrage. Women’s’ Long Road to the Ballot Box pa bo objavljena ob stoletnici devetnajstega amandmaja (2020) pri Simon in Schuster, Inc. Proučuje transnacionalno zgodovino ZDA in se ukvarja s tematiko mednarodnega feminizma med svetovnima vojnama.

Na gostujočem predavanju bo osvetlila zgodovino gibanja za žensko volilno pravico v ZDA in  širša mednarodna prizadevanja za ženske politične pravice od srede 19. stoletja do leta 1920.

 

Predavanje bo potekalo v angleškem jeziku.

Vstop je prost!

Za več informacij: https://project-eirene.eu/event/the-us-suffrage-movement-in-international-context/10.04.2019

Razpis za Poletno šolo Bovec

Filozofska fakulteta Univerze v Ljubljani razpisuje štiri mesta za udeležbo na tradicionalni mednarodni Poletni šoli Bovec, ki bo potekala od 16. do 30. avgusta 2019. Poletne šole Bovec se, poleg Filozofske fakultete Univerze v Ljubljani, vsako leto udeležujejo udeleženci z Univerze v Celovcu, Univerze v Trstu, Univerze v Vidmu, Univerze na Primorskem in Univerze na Reki.  


V okviru poletne šole v dopoldanskem času potekajo jezikovni tečaji slovenskega, nemškega, hrvaškega, italijanskega in furlanskega jezika, v popoldanskem času pa se odvijajo tematske delavnice na temo letošnje poletne šole: „Die Anderen und ich - Drugi in jaz - Ostali i ja - Gli altri ed io“ - Chei altris altris e jo“.

Poletna šola je namenjena študentom FF UL. V primeru, da bo prijavljenih več kandidatov kot je razpisanih mest, bodo kandidati izbrani na podlagi študijske uspešnosti in letnika študija - prednost bodo imeli študenti višjih letnikov in študenti podiplomskega študija. Na razpis se lahko prijavijo kandidati s statusom študenta.

Izbrani kandidati morajo prispevati 110,00 evrov pristopnih stroškov. Ostale aktivnosti na poletni šoli so brezplačne in vključujejo bivanje v Hotelu Alp, udeležbo na jezikovnih tečajih ter spremljevalnih dejavnostih (ekskurzijah, ogledih ipd.).

Razpis in dokumentacija so dostopni tukaj.

 

Informativni dan za Poletno šolo Bovec bo v sredo, 17. aprila 2019, ob 12.15 uri v predavalnici 410.

Prijavna dokumentacija:

  1. Izpolnjen prijavni obrazec
  2. Motivacijsko pismo
  3. Izpis ocen iz VISa

Rok za oddajo prijav je 15. maj 2019.

Prijavo pošljite na naslov:

FILOZOFSKA FAKULTETA

MEDNARODNA PISARNA

Aškerčeva 2

1001 Ljubljana

s pripisom: Poletna šola Bovec 2019

 

O izboru bodo kandidati obveščeni po e-pošti, predvidoma do 24. maja 2019.

SLIKOVNO GRADIVO02.04.2019

24. Slovenski dnevi knjige: poziv za prostovoljce

Za 24. edicijo festivala Slovenski dnevi knjige, ki bo v sodelovanju Društva slovenskih pisateljev, Narodne galerije ter Moderne galerije potekal med 15. in 18. majem, iščejo prostovoljce, ki bi pomagali pri izvedbi festivalskega dogajanja.


Prijave v obliki zelo kratkega sestavka o vašem dosedanjem delu in zanimanjih do 10. aprila 2019 sprejemajo na elektronski naslov pia@dneviknjige.si.

Več02.04.2019

International Conference for Doctoral Students "Sacral space. Theology – Art - History"


Conference will be held on 11th April 2019 in Prague, Catholic Theological Faculty of Charles University.
  

 

 

 

 

FF izobražuje študente in ustvarja vrhunske izobražence z odprtim in kritičnim mišljenjem na področju humanistike in družboslovja ter izobraževanja učiteljev s teh področij.

 

EDUROAM

Fakulteta je opremljena z brezžičnimi oddajniki. Na voljo je brezžično akademsko omrežje Eduroam. Dostop do tega omrežja je na voljo vsem vpisanim študentom/študentkam in zaposlenim na fakulteti. Do omrežja Eduroam lahko dostopate povsod, kjer je na voljo signal (doma in v tujini).

KONTAKT

Univerza v Ljubljani
FF - Filozofska fakulteta

Aškerčeva 2, 1000 Ljubljana, Slovenija
tel:01/241-10-00; fax:01/425-93-37

info@ff.uni-lj.si

www.ff.uni-lj.si  

         

 

KONTAKT

Univerza v Ljubljani
Kongresni trg 12

1000 Ljubljana
tel: 01/241 85 00; fax: 01/241 86 60

rektorat@uni-lj.si

http://www.uni-lj.si