Back to top

 

Predstavitveni zborniki študijskih programov

 

Filozofska fakulteta in Fakulteta za družbene vede v sodelovanju z Akademijo za glasbo, Teološko fakulteto, Fakulteto za socialno delo ter Akademijo za gledališče, radio, film in televizijo Univerze v Ljubljani izvaja doktorski študijski program 3. stopnje Humanistika in družboslovje.

 

5. 9. 2016 je bilo študijsko področje Prevodoslovja, ki ga izvaja Oddelek za prevajalstvo Filozofske fakultete Univerze v Ljubljani znotraj interdisciplinarnega doktorskega študijskega programa Humanistika in družboslovje, po podrobni zunanji mednarodni evalvaciji sprejet v mednarodno mrežo International Doctorate in Translation Studies (Mednarodni prevodoslovni doktorski programi), ki se vzpostavlja v okviru mednarodnega prevodoslovnega združenja EST (European Society for Translation Studies). S tem to področje doktorskega študija stopa v mrežo doktorskih programov, skupaj z univerzami Bar Ilan (Izrael), Bogazici (Turčija), Aston (Velika Britanija) in univerzami v Antwerpnu, Dunaju, Forliju, Krakovu, Leedsu in Ženevi. Mreža na eni strani potrjuje kvaliteto izobraževanja na doktorski ravni na Filozofski fakulteti UL, na drugi strani pa bo omogočala lažje povezovanje s tujimi partnerji (tudi pri izbiri zunanjih izbirnih predmetov) in nadaljnji razvoj na področju poučevanja prevodoslovja na tretji stopnji.

 

 

 

Interdisciplinarni doktorski študijski programi, koordinirani na ravni Univerze v Ljubljani, pri katerih sodeluje tudi Filozofska fakulteta: