Back to top

 

Aktualno: Poletni osvežitveni jezikovni tečaji na spletu

 

Vabljeni na enotedenske intenzivne poletne tečaje na spletu, pri katerih boste s pomočjo izkušenih predavateljic osvežili in nadgradili svoje znanje tujih jezikov kar od doma ali s počitnic. 

 

Trajanje: 29. 6.–3. 7. 2020

Termin: pon.–pet., 16.20–19.35

Obseg: 20 ur (vsak dan 4 šolske ure)

Izvedba: na daljavo (videokonference) v skupinah do 10 udeležencev in udeleženk

Cena: 129 evrov (z DDV-jem) za dijak(inj)e in študent(k)e UL

           179 evrov (z DDV-jem) za druge udeležence in udeleženke

Prijava: do 17. 6. 2020 prek spletne PRIJAVNICE

Dodatne informacije: tecaji@ff.uni-lj.si 

 

Razpored:

Jezik

Stopnja

Predavateljica

ANGLEŠČINA

B2/C1

Petra Novak

NEMŠČINA A2/B1 dr. Tina Štrancar
NIZOZEMŠČINA A1/A2 Maya Choghari

FRANCOŠČINA

A2/B1

Katarina Paternost

ITALIJANŠČINA

A2/B1

asist. Mateja Brus

ŠPANŠČINA

A2/B1

Sara Hevia Murciego
HRVAŠČINA A2/B1 lekt. Sanja Pešorda

RUŠČINA

A1/A2

lekt. Anastasija Plotnikova

JAPONŠČINA

A2/B1

asist. mag. Nina Golob

KOREJŠČINA

A1/A2

lekt. mag. Minyoung Chang

 

Splošni pogoji:

Na podlagi izpolnjene prijavnice boste prejeli račun. Plačilo kotizacije je pogoj za udeležbo. Po prijavi nimate pravice do odstopa od pogodbe po 12. točki petega odstavka 43.č člena Zakona o varstvu potrošnikov. Odjave kljub temu sprejemamo, vendar najkasneje osem dni pred začetkom tečaja pisno po e-pošti na e-naslov tecaji@ff.uni-lj.si. V primeru, da se ne boste pravočasno odjavili, vam bomo kotizacijo zaračunali oziroma vam že plačane kotizacije ne bomo vrnili. Pridržujemo si pravico, da v primeru premajhnega števila prijavljenih tečaja ne izvedemo; o tem bodo prijavljeni pravočasno obveščeni. Za udeležbo na tečaju potrebujete širokopasovno internetno povezavo ter računalnik s kamero in mikrofonom.


Celoletni jezikovni tečaji

 

SEZNAM JEZIKOV

Filozofska fakulteta v študijskem letu 2019/2020 razpisuje tečaje iz skupno 28 klasičnih in modernih jezikov: angleščine, arabščine, bolgarščine, češčine, francoščine, hrvaščine, italijanščine, japonščine, kitajščine, korejščine, latinščine, madžarščine, makedonščine, nemščine, nizozemščine, nove grščine, perzijščine, poljščine, portugalščine, romunščine, ruščine, slovaščine, srbščine, stare grščine, stare indijščine (sanskrta), španščine, švedščine in turščine. Izvajajo jih ustrezno usposobljeni predavatelji in predavateljice z dolgoletnimi izkušnjami.

 

VRSTE TEČAJEV

Splošni tečaji potekajo na začetni, nadaljevalni in izpopolnjevalni ravni, ki se delijo na podravni. Poleg tečajev splošnega jezika se pri modernih jezikih razpisujejo tudi tečaji konverzacije in poslovnega jezika. Tečaji se praviloma izvajajo v skupinah od pet do 15 udeležencev, obsegajo 60 ur ter potekajo enkrat tedensko med ponedeljkom in četrtkom v poznih popoldanskih in večernih urah na srečanjih po 90 minut. Tečajniki ob redni udeležbi, tj. vsaj 70% prisotnosti, po zaključku tečaja prejmejo potrdilo o udeležbi.

 

VPIS V TEČAJE

Jezikovni tečaji se v študijskem letu 2019/2020 pričnejo s ponedeljkom, 21. oktobrom, vpis pa je mogoč do petka, 18. oktobra. Prijavo opravite v dveh korakih:

1. Na prijavnici izberite ustrezni jezik in stopnjo. Če ste že obiskovali in zaključili jezikovni tečaj na Filozofski fakulteti, izberite jezik in preverite urnik skupine, v kateri boste učenje nadaljevali. Skupine napredujejo po naslednjem vrstnem redu: začetna – nadaljevalna 1 – nadaljevalna 2 – izpopolnjevalna 1 – izpopolnjevalna 2 (– izpopolnjevalna 3); konverzaciji pa sledi konverzacija plus. Če jezikovnega tečaja na Filozofski fakulteti še niste obiskovali in tako ne veste, katera skupina bi vam ustrezala, predlagamo, da se pri modernih jezikih za začetek samoocenite po lestvici Skupnega evropskega jezikovnega okvira, nato pa v spodnji razpredelnici preverite, katere ravni predznanja so predvidene za posamezne skupine:

Skupina Predvidena raven predznanja (SEJO)
začetna /
nadaljevalna 1 A1.1
nadaljevalna 2 A2.1
izpopolnjevalna 1 A2.2
izpopolnjevalna 2 B1.1
izpopolnjevalna 3 B1.2
konverzacija B1/B2
konverzacija plus B2/C1
poslovna A2/B1

Če skupina, ki vam ustreza, ni razpisana oz. je razpisana informativno, se lahko zanjo informativno prijavite s sporočilom na e-naslov tecaji@ff.uni-lj.si. Takoj, ko prejmemo dovolj informativnih prijav, si bomo prizadevali organizirati tečaj.

 

2. Prijavnico v celoti izpolnite, natisnite in podpišite ter pošljite bodisi po pošti na naslov Filozofska fakulteta, Center za pedagoško izobraževanje, Aškerčeva 2, 1000 Ljubljana s pripisom tečaji bodisi skenirano na e-naslov tecaji@ff.uni-lj.si. Na tečaj pa se lahko vpišete tudi osebno, v Centru za pedagoško izobraževanje v 5. nadstropju Filozofske fakultete, soba 508. Študenti in študentke prijavnici priložite kopijo potrdila o vpisu za študijsko leto 2019/2020; če potrdila še nimate, pa ga lahko predložite naknadno.

Ko bo v posamezni skupini prijavljenih 15 udeležencev, se bodo prijave zaprle, za ostale, ki bi se zanimali za udeležbo, pa si bomo prizadevali odpreti dodatno skupino. Pridržujemo si tudi pravico, da v primeru premajhnega števila udeležencev tečaja ne izvedemo, o čemer bodo prijavljeni pravočasno obveščeni.

 

DODATNE INFORMACIJE

Za več informacij in svetovanje nam pišite na e-naslov tecaji@ff.uni-lj.si ali pa nas v času uradnih ur, tj. od ponedeljka do petka med 11.00 in 13.00, pokličite na tel. št. 01 241 1047.


Cenik za študijsko leto 2019/2020

Udeleženci

Cena za 60-urni tečaj

redni študenti 1. in 2. stopnje ter študenti 3. stopnje Univerze v Ljubljani

239,00 €

zunanji udeleženci

359,00 € 

Cene vsebujejo 22% DDV. Učbeniki in delovni zvezki niso vključeni v ceno tečaja. Ena ura traja 45 minut, med urama je 5-minutni odmor. V primeru prijave 3 ali 4 udeležencev se tečaj izvede v obsegu treh četrtin prvotno predvidenih ur, cena pa ostane enaka.

Tečaji ne vključujejo preverjanja znanja. Izpite iz znanja tujih jezikov pa je prav tako možno opravljati pri Centru za pedagoško izobraževanje na Filozofski fakulteti. 

Na podlagi izpolnjene prijavnice boste prejeli račun. Plačilo kotizacije je pogoj za udeležbo. Po prijavi nimate pravice do odstopa od pogodbe po 12. točki petega odstavka 43.č člena Zakona o varstvu potrošnikov. Odjave kljub temu sprejemamo do osem dni pred začetkom tečaja pisno na naslov: Univerza v Ljubljani, Filozofska fakulteta, Aškerčeva 2, 1000 Ljubljana (UL FF) ali po elektronski pošti na tecaji@ff.uni-lj.si. V primeru, da se ne boste pravočasno odjavili, vam bomo kotizacijo zaračunali oziroma vam že plačane kotizacije ne bomo vrnili. Pridržujemo si pravico, da v primeru premajhnega števila prijavljenih tečaja ne izvedemo; o tem bodo prijavljeni pravočasno obveščeni.