Znanstvenoraziskovalni inštitut

Predstavitev razpisa MSCA PF in podpora pri prijavi na razpis

Med prizadevanja Univerze v Ljubljani sodi tudi zaposlovanje in usposabljanje odličnih mednarodnih podoktorskih raziskovalcev. Evropski kompetitivni program Obzorje Evropa Marie Skłodowska-Curie Postdoctoral Fellowships (Podoktorske štipendije, ex. Individualne štipendije) je primeren odgovor prizadevanjem, saj uspešni 2-3 letni projekt omogoča financiranje izkušenega tujega raziskovalca.

Razlogi za prijavo na razpis MSCA PF (Podoktorske štipendije):

  • Financirana zaposlitev tujega podoktorskega oz. izkušenega raziskovalca (tudi slovenskega v primeru globalne štipendije), s katerim boste sodelovali pri novih skupnih objavah rezultatov raziskav.
  • Spodbuda Razvojnega sklada UL v višini 3.000 EUR UL mentorjem uspešnih MSCA PF projektov.
  • Celovita podpora in pomoč službe rektorata + organizacija delavnice Masterclass z zunanjim ekspertom agencije WRG Europe (GrantCraft).
  • Dodatne možnosti za financiranje prijavljenega projekta:
  • Pečat Odličnosti (Seal of Excellence) – projekt z oceno 85 % ali več je lahko financiran z ARRS sredstvi.
  • Širitvene štipendije (Widening Fellowships) – projekt z oceno 70 % ali več se samodejno uvrsti v ocenjevanje pod shemo Widening Fellowships, ki ponuja dodatno možnost za financiranje projekta.

V kolikor vam je v interesu, kot izkušenemu raziskovalcu/pedagogu, pod vašim mentorstvom v svoj delavni tim pridobiti obetavnega tujega podoktorskega raziskovalca, vas Univerzitetna služba za raziskovalno dejavnost vljudno vabi na dogodek:

Predstavitev aktivnosti za podporo in usposabljanje pri prijavah na razpis MSCA PF in novosti programa MSCA PF (MSCA PF »Masterclass« program Univerze v Ljubljani), ki bo potekal v četrtek, 4. 3. 2021, ob 13. uri preko platforme Zoom.

Prijava: spletni prijavni obrazec.

Predstavitev je namenjena vsem raziskovalcem in pedagogom, ki bi s tujim podoktorskim raziskovalcem oddali prijavo na razpis MSCA PF v letu 2021.

Predstavljena bo zasnova, potek aktivnosti in delavnica MSCA PF »Masterclass«, seznanjeni boste z vrstami štipendij v okviru razpisa, s pogoji upravičenosti sodelovanja, vašo vlogo v programu in aktivnostmi tujega raziskovalca, s časovnim načrtom ter z organizacijskimi aktivnostmi UL pri pripravi delavnice in druge oblike podpore.

Kontakt za dodatna vprašanja: msca@uni-lj.si

Notices

Department of Translation Studies

Change of Office Hours Nike Kocijančič Pokorn

Department of Philosophy

Change of Office Hours Ela Taniguchi

International Office, Faculty of Arts

The International Office will be closed

International Office, Faculty of Arts

The International Office will be closed

Department of English

Change of Office Hours Mojca Belak