Razpisi

Razpisi za mobilnost študentov in profesorjev

Splošni razpisi

Univerza v Ljubljani se je vključila v konzorcij 19 univerz Venice International University (VIU), s sedežem v Benetkah.

VIU ponuja možnosti za izmenjavo študentom vseh stopenj in smeri kot tudi različne programe poletnih šol, intenzivne tematske seminarje za študente druge in tretje stopnje, mednarodno akademijo za doktorske študente, pripravništvo v podjetjih v Italiji oz. na članicah univerz VIU.

Več informacij na strani Univerze v Ljubljani

 

Razpisi za študente

Ponudbe štipendij dežele Bavarske za tečaje nemškega jezika v letu 2022. Štipendije za tečaje na Bavarskem vključujejo šolnino, nastanitev in prehrano; v primeru spletnega tečaja bo tečaja bo krita šolnina

Študenti in mladi akademiki vseh strok s srednjim znanjem nemščine (vsaj B1 stopnja) iz Albanije, Bosne in Hercegovine, Hrvaške, Kosova, Črne gore, Severne Makedonije, Rusije, Srbije, Slovenije in Ukrajine se lahko prijavijo za štipendije poletnega tečaja BAYHOST. Študentje morajo ob prijavi opraviti vsaj dva cela semestra na visokošolskem zavodu in predložiti ustrezne ocene. Kandidati morajo imeti državljanstvo ene od upravičenih držav.

Prosilci morajo vse dokumente poslati po pošti na BAYHOST najkasneje do 23. marca 2022 (datum prejema).

Dodatne informacije o poletnih tečajih in postopku prijave so na voljo na spletni strani in na BAYHOST facebook profilu.

Prosimo, upoštevajte: zaradi pandemije še vedno ni jasno, kateri poletni tečaji se bodo lahko izvedli na bavarskih univerzah leta 2022. Vseeno se pravočasno prijavite za štipendijo na BAYHOST; Dodeljevanje štipendij poteka od aprila do junija glede na razpoložljive poletne tečaje (spletno / na kraju samem na Bavarskem). Če pride do kakršnih koli težav pri oddaji/pošiljanju vloge za štipendijo na BAYHOST (povzročene zaradi pandemije), nas čim prej kontaktirajte preko doeppe{at}bayhost.de in poskušali bomo najti primerno rešitev.

Ministrstvo za šolstvo in šport Slovaške Republike ponuja v študijskem letu 2022/2023 za slovenske študente 1., 2. in 3. stopnje bilateralne štipendije.

Možnost prijav je do 31. 3. 2022.

Vse nadaljnje informacije najdete v angleškem jeziku na povezavi: https://www.minedu.sk/scholarships-offered-within-the.../
Podrobnejše informacije o univerzah in študijskih programih na Slovaškem dobite tukaj: https://www.studyinslovakia.sk/
Kontaktna oseba: hana.lacova@ff.uni-lj.si 

Utrechtska mreža bo tudi letos podelila do 20 štipendij v višini 1000€ študentom ali mladim raziskovalcem, ki niso upravičeni do financiranja iz ostalih programov (kot je Erasmus+). Štipendija je namenjena za raziskovalne dejavnosti pri pripravi zaključnega dela ( ki lahko vključujejo tudi redna predavanja) na II ali III stopnji študija. Prednost imajo študentje III stopnje. Mobilnost si študentje organizirajo sami, na eni izmed univerz, članic Utrechtske mreže. Mobilnost lahko traja od 1. do 6. mesecev. Rok upravičenosti za izvedbo mobilnosti je od 1. 4. 2022 do 31. 3. 2023.

Prijave, ki naj vsebujejo:

- Prijavo/ application form, ki se nahaja tukaj.

- Motivacijsko pismo v angleškem jeziku

- Priporočilno pismo (domačega profesorja) v angleškem jeziku in

- Potrdilo o sprejemu na raziskovalni projekt (ki ga izda gostujoči profesor ali gostujoča univerza)

naj študentje oz. mladi raziskovalci posredujejo na elektronski naslov urska.ravnik@uni-lj.si in po pošti na Služba za mednarodno sodelovanje UL, Kongresni trg 12, 1000 Ljubljana do 1. februarja 2022. Nepopolne prijave ne bodo obravnavane.

Univerza v Ljubljani lahko nominira do tri študente, končni izbor pa bo opravila Utrechtska mreža.

 

Razpisi za profesorje

Trenutno ni odprtih razpisov.