Interpretacija dediščine

V četrtek, 18. marca 2021, ob 14.40 bo Janja Sivec v okviru predavanj pri predmetu Antropologija in pisanje na Oddelku za etnologijo in kulturno antropologijo FF UL predstavila interpretacijo dediščine.

Interpretacija dediščine je komunikacijska stroka, ki se ukvarja z razkrivanjem različnih pomenov dediščine, ki nas obdaja, na obiskovalcem dostopen in pomenljiv način. 

Prvo pedagoško uro bodo predstavljena osnovna načela interpretacije dediščin ter metodologija, ki jo je razvila Interpret Europe. Načela interpretacije dediščine so aplikativna tako pri osebni interpretaciji kot tudi pri neosebnih interpretativnih medijih. Zato se boste v drugem delu seznanili z osnovnimi načeli interpretativnega pisanja, ki jih lahko v celoti spoznate na IE usposabljanju Pisec Interpretativnih besedil. 

Janja Sivec je etnologinja, interpretatorka, Legenda in še in še. Največ časa preživi v vlogi vodje usposabljanj, ki so lahko dolga kakšno uro ali pa cel delovni teden. Je vodja društva Legende ter aktivna članica in trenerka Interpret EuropeVeč o njej si lahko preberete tukaj. 

Vljudno vabljeni (povezavo na zoom dogodek prejmete po vnaprejšnji prijavi na eika@ff.uni-lj.si).

Events

10. 09. 2020
Department of Translation Studies, Department of Slovene Studies, Faculty of Arts

Konferenca Jezikovne tehnologije in digitalna humanistika

28. 09. 2020
International Office, Faculty of Arts

Welcome day for Exchange Students

10. 09. 2020
Faculty of Arts

Online presentation for international students

28. 09. 2020
Faculty of Arts

Online presentation of Faculty of Arts for international students

04. 11. 2020
Department of Asian Studies

A documentary feature film The Celestial Dragon