Osrednja humanistična knjižnica

Obvestilo o delovanju oddelčnih knjižnic OHK FF v študijskem letu 2021/22

Oddelčne knjižnice OHK FF so od 1. oktobra 2021 dalje odprte po svojih običajnih urnikih, vendar poslujejo v skladu z ukrepi NIJZ. Za vstop na Filozofsko fakulteto je obvezno izpolnjevanje pogoja PCT. Obvezna sta uporaba maske v knjižničnih prostorih in razkuževanje rok pred vstopom, priporočeno je ohranjanje varnostne razdalje 1,5–2 m med obiskovalci, tudi pri uporabi čitalniških mest ter sprotno razkuževanje čitalniškega delovnega prostora.

  • Izposoja gradiva: Pri izposojnem pultu naj bo samo en uporabnik. Svetujemo, da se ob pultu zadržujete čim krajši čas, signature poiščete vnaprej oz. si gradivo naročite preko sistema COBISS. Iskanje po klasičnih katalogih je dovoljeno, vendar je pred tem obvezno razkuževanje rok. Enako velja za pregledovanje gradiva na policah, gradivo morate po uporabi obvezno odložiti na temu namenjeno mesto.
     
  • Vračanje gradiva: Gradivo vrnete osebno v knjižnico, izven uradnih ur pa v knjižni nabiralnik v avli fakultete.
     
  • Poravnava terjatev: Terjatve poravnate v gotovini v oddelčnih knjižnicah. Če želite terjatev poravnati negotovinsko, se obrnite na oddelčno knjižnico.
     
  • Od 4. oktobra 2021 je možen prevzem gradiva na dežurni točki OHK FF (soba 37 v pritličju FF) ob ponedeljkih med 15.00 in 18.00, in sicer po vnaprejšnjem dogovoru v oddelčni knjižnici. Gradivo naročite preko sistema COBISS, po e-pošti ali telefonu. Knjižnico obvestite, da želite gradivo prevzeti na dežurni točki OHK FF. Neprevzeto rezervirano gradivo se vrne v knjižnico, neprevzem se obračuna v skladu s cenikom OHK FF.

Notices

The Central Humanities Library

OHK FF departmental libraries during Easter holidays

Department of English

Change of Office Hours Lilijana Burcar

Department of Geography

Change of Office Hours Mojca Ilc Klun

Department of Archaeology

Change of Office Hours Katarina Katja Predovnik

Department of Romance Languages and Literatures

Change of Office Hours Jasmina Markič