Znanstvenoraziskovalni inštitut

EIT objavil razpis za krepitev inovacijskih zmogljivosti v visokem šolstvu

Evropski inštitut za inovacije in tehnologijo je objavil nov razpis za podporo projektom za krepitev inovacijskih zmogljivosti v visokem šolstvu
V okviru razpisa bo visokošolskim ustanovam in njihovim partnerjem na voljo do 12 milijonov evrov za 16 projektov, ki bodo osredotočeni na krepitev zmogljivosti in usposabljanje talentov na visokotehnoloških področjih. 
Na razpis se lahko prijavijo visokošolske ustanove in neakademski partnerji iz Evrope in pridruženih držav programa Obzorje Evropa. Rok za prijavo je 28. februar 2023 do 17. ure (CET)
Podrobnosti razpisa bo EIT predstavil na 4 spletnih seminarjih, na katere se lahko prijavite prek priložene spletne povezave.
V okviru prejšnjih razpisov pobude za visokošolsko izobraževanje Evropskega inštituta za inovacije in tehnologijo je bilo podprtih 50 projektov, v katerih je sodelovalo več kot 290 visokošolskih ustanov in 300 neakademskih organizacij, kot so zasebni subjekti, raziskovalni centri, javni organi in združenja. Ukrep prispeva tudi k novi pobudi Deep Tech Talent katere cilj je, da bi do leta 2025 na visokotehnoloških področjih usposobili milijon ljudi, in je tudi del Novega evropskega programa za inovacije (New European Innovation Agenda).

Notices

The Central Humanities Library

OHK FF departmental libraries during Easter holidays

Department of English

Change of Office Hours Lilijana Burcar

Department of Geography

Change of Office Hours Mojca Ilc Klun

Department of Archaeology

Change of Office Hours Katarina Katja Predovnik

Department of Romance Languages and Literatures

Change of Office Hours Jasmina Markič