Oddelek za arheologijo

Dostop in predstavitev novega vira Gale Research Complete

Pridobili smo dostop do novega elektronskega vira Gale Research Complete.

Gale Research Complete vsebuje kar 16, sicer ločenih, zbirk ponudnika Gale. Pokrivajo področja književnosti, zgodovine, sociologije, filozofije, religije, politike, mednarodnih odnosov, znanosti in tehnologije itn. Iščemo lahko v vsaki posamezni zbirki oz. podzbirki (v meniju izberemo All Databases) ali po sklopih posameznih zbirk, v tem primeru v meniju izberemo Cross Search (Gale Power Search, Gale Primary Sources, Gale Literature). Iskanje pa je možno tudi po posameznih sklopih glede na vrsto publikacij ali področje. V tem primeru v meniju izberemo katero od spodaj naštetih možnosti:

Dostop je omogočen z lokacij UL, CTK, NIB in NUK; oddaljeni dostop je omogočen za študente in osebje UL ter osebje CTK, NIB in NUK.


V sodelovanju s ponudnikom smo organizirali spletno predstavitev vira Gale Research Complete, na kateri bodo predstavljene glavne značilnosti in funkcionalnosti vira, udeleženci pa bodo imeli možnost, da predavateljici Jessici Benton zastavijo vprašanja. Predstavitev bo v torek, 17. januarja 2023, ob 11. uri. Potekala bo v angleščini in je primerna za študente, knjižničarje in raziskovalce Univerze v Ljubljani. 
Registracija na dogodek ni potrebna; potreben je le klik na povezavo: https://cengage.zoom.us/j/91531863896?from=addon.

Notices

The Central Humanities Library

OHK FF departmental libraries during Easter holidays

Department of English

Change of Office Hours Lilijana Burcar

Department of Geography

Change of Office Hours Mojca Ilc Klun

Department of Archaeology

Change of Office Hours Katarina Katja Predovnik

Department of Romance Languages and Literatures

Change of Office Hours Jasmina Markič