Predstavitev priročnika: Spolnemu nasilju in nadlegovanju vstop prepovedan!

Vabljeni na dogodek z naslovom Predstavitev priročnika: Spolnemu nasilju in nadlegovanju vstop prepovedan!, ki bo v četrtek, 20. aprila 2023, ob 16. 30 uri v Modri sobi (5. nadstropje) na Filozofski fakulteti.

Na dogodku bo predstavljena vsebina priročnika, ki je nastal v okviru ciljnoraziskovalnega projekta z naslovom Institucionalne, zakonodajne in ozaveščevalne rešitve ter aktivnosti pri naslavljanju spolnega nadlegovanja in drugih oblik spolnega nasilja v visokošolskih in raziskovalnih organizacijah v Sloveniji. V okviru projekta smo raziskovalke_ci analizirale_i stanje na področju sistemske obravnave spolnega nadlegovanja in nasilja v slovenskem akademskem prostoru ter na osnovi analize zbrane dokumentacije, dobrih praks iz tujine in najnovejših znanstvenih dognanj na tem področju oblikovali_e priporočila za oblikovanje ustreznih sistemskih rešitev, ki so predstavljena v omenjenem priročniku.

Priročnik je namenjen vsem institucijam, ki delujejo v akademskem polju v Sloveniji (javnim in zasebnim visokošolskim zavodom, raziskovalnim inštitutom) ter tudi vsem ostalim organizacijam, ki jih to področje zanima ter je dostopen tudi kot e-knjiga na povezavi.

Na dogodku se bomo z nekaterimi avtoricami ter gosti_jami pogovarjale_i tudi o uporabni vrednosti priročnika in njegovemu doprinosu k sistemski obravnavni spolnega nadlegovanja in nasilja.

Na pogovoru bodo sodelovale: 

Soavtorice priročnika: prof. Milica Antić Gaber (Filozofska fakulteta UL), prof. Katja Filipčič (pravna Fakulteta UL) in doc. dr. Jasna Podreka (Filozofska fakulteta UL)

Predstavnica za področje raziskovalnih inštitutov: dr. Jovana Mihajlović Trbovc (Znanstvenoraziskovalni center Slovenske akademije znanosti in umetnosti – ZRC SAZU)

Predstavnik Ministrstva za visoko šolstvo, znanost in inovacije: mag. Jernej Širok, v.d. generalnega direktorja Direktorata za visoko šolstvo 

Pogovor bo moderiral: prof. Roman Kuhar

 

Vljudno vabljene in vabljeni! 

Events

Department of Translation Studies, Department of Slovene Studies, Faculty of Arts

Konferenca Jezikovne tehnologije in digitalna humanistika

International Office, Faculty of Arts

Welcome day for Exchange Students

Faculty of Arts

Online presentation for international students

Faculty of Arts

Online presentation of Faculty of Arts for international students

Department of Asian Studies

A documentary feature film The Celestial Dragon