Simpozij v spomin Silvina Košaka: Študij starih jezikov in kultur v digitalni dobi

Oddelek za primerjalno in splošno jezikoslovje Filozofske fakultete v počastitev življenja in dela svojega nekdanjega sodelavca Silvina Košaka v ponedeljek in torek, 11. in 12. decembra 2023, prireja simpozij z naslovom Študij starih jezikov in kultur v digitalni dobi. Simpozij bo potekal v angleškem jeziku. 

Ker je Silvin Košak z digitalizacijo in odprtim dostopom do svojega življenjskega dela Konkordanz der hethitischen Keilschrifttafeln že v zgodnji fazi digitalne zgodovine povsem spremenil način dela v hetitologiji, in ker se je zavedal, kaj vse nam digitalna preobrazba omogoča, bodo na simpoziju svoje referate predstavili znanstveniki, ki bodisi uvajajo računalniške metode v študij starih jezikov in kultur ali pa razmišljajo o sedanjih in prihodnjih izzivih in priložnostih za študij in raziskovalno delo na tem področju.

Simpozij bo spremljala razstava o slovenski hetitologiji in mestu Silvina Košaka v njej in nasploh, voden ogled njegove osebne knjižnice, ki jo je velikodušno podaril oddelku, ter ogled gledališke uprizoritve hetitskega Mita o Ilujanki, pri kateri je sodeloval kot kostumograf.

Dogodek bo potekal v hibridni obliki, v živo v Modri sobi na Filozofski fakulteti in prek Zooma na tej povezavi (Meeting ID: 982 0656 8135, geslo: 827807).

Posnetki referatov bodo po dogodku dostopni tudi na spletni strani fakultete.

Za več informacij se lahko obrnete na naslov Marina.Zorman@ff.uni-lj.si.

Program

Povzetki


 

Events

Department of Translation Studies, Department of Slovene Studies, Faculty of Arts

Konferenca Jezikovne tehnologije in digitalna humanistika

International Office, Faculty of Arts

Welcome day for Exchange Students

Faculty of Arts

Online presentation for international students

Faculty of Arts

Online presentation of Faculty of Arts for international students

Department of Asian Studies

A documentary feature film The Celestial Dragon