Oddelek za umetnostno zgodovino

Umetnostna kronika v prenovljeni podobi

Revija Umetnostna kronika je ob dvajsetletnici izhajanja leta 2023 prešla v spletno okolje. V želji po dosegu čim širšega bralstva in težnji po hitrem odzivu na aktualno problematiko se je prelevila v spletno revijo, bralce pa bo z izborom prispevkov dvakrat na leto nagovorila tudi v tiskani obliki.

Umetnostna kronika nadaljuje svoje poslanstvo in je tako kot do sedaj še vedno namenjena objavi rezultatov znanstvenoraziskovalnega in strokovnega dela z umetnostnozgodovinskega ter spomeniškovarstvenega področja. Z objavo znanstvenih in strokovnih člankov, intervjujev, recenzij razstav in knjižnih ocen želi zainteresirani javnosti približati zanimive in kompleksne vidike umetnosti različnih obdobij in geografskih območij. Z objavo mnenj, poročil in digitalnih virov pa želi raziskovalce seznaniti z aktualnimi problematikami, kritičnimi vpogledi, metodološkimi vprašanji in drugimi novostmi s področja umetnostne zgodovine. 

Članki so sproti objavljeni na spletu, dvakrat na leto pa izbor člankov izide v tiskani obliki. Vse zainteresirane vabimo k oddaji prispevkov.

Najnovejša objava prinaša intervju z dr. Darinko Battelino, prvo doktorico znanosti s področja geotehnike pri nas. Intervju, ki ga je pripravila dr. Barbara Vodopivec, osvetljuje njeno življenjsko in poklicno pot ter je navdihujoče branje ob mednarodnem dnevu žena. Več: https://umetnostna-kronika.si/zapis/inzenirka-na-poti-do-enakosti  

Vabljeni k branju!

Notices

Department of Geography

Change of Office Hours Simon Kušar

Department of English

Sick leave

Department of Translation Studies

Change of Office Hours Nike Kocijančič Pokorn

Department of Translation Studies

Change of Office Hours Primož Jurko

Department of History

Change of Office Hours Alenka Cedilnik