Izmenjevalnico oblačil PRINESI // ODNESI

Prisrčno vabljeni na izmenjevalnico oblačil PRINESI // ODNESI, ki bo 24. aprila 2024  od 14.00 do 21.00 v Centru Rog.

 Katedra za oblikovanje tekstilij in oblačil Naravoslovnotehniške fakultete Univerze v Ljubljani se s tem dogodkom pridružuje desetemu Tednu modne revolucije (Fashion Revolution Week), ki vključuje različne dogodke po celem svetu. Globalno gibanje Fashion Revolution, ki vsako leto  v spomin in kot opomin na tragični dogodek, ko se je porušila tovarna Rana Plaza v Bangladešu in pod seboj pokopala več kot 1100 ljudi, organizira Fashion Revolution Week, ki v ospredje postavlja nujnost sprememb v modni in tekstilni industriji.

 Na dogodku sodelujejo tudi slovenske modne oblikovalke in oblikovalci s svojimi dizajnerskimi oblačili. S tem želimo izpostaviti domače oblikovalce in blagovne znamke, njihovo kvaliteto ter pomen etične in lokalne proizvodnje oblačil. 

 Izmenjevalnica oblačil PRINESI // ODNESI je del projekta TRAJNOST-NA-KOTO, ki vključuje različne aktivnosti z namenom vključevanja in ozaveščanja širše javnosti o pomenu trajnosti v modi in na področju tekstilnega ustvarjanja. 

 Vabimo vas, da prinesete čista in dobro ohranjena oblačila, ki jih ne nosite več, da v izmenjavi dobijo novega uporabnika in novo priložnost.

Več o dogodku in načinu izmenjave
Fashion Revolution Week  
 

Events

Department of Translation Studies, Department of Slovene Studies, Faculty of Arts

Konferenca Jezikovne tehnologije in digitalna humanistika

International Office, Faculty of Arts

Welcome day for Exchange Students

Faculty of Arts

Online presentation for international students

Faculty of Arts

Online presentation of Faculty of Arts for international students

Department of Asian Studies

A documentary feature film The Celestial Dragon