Oddelek za etnologijo in kulturno antropologijo

ŠMITKOVI VEČERI V 2. SEMESTRU 2023/2024

27. februar 2024

V tovarni, na protestih in v domačih kuhinjah: med industrijskim delavstvom, o spominih in izkušnjah, o telesu ter spremembah

Doc. dr. Nina Vodopivec z Inštituta za novejšo zgodovino bo pripovedovala o svojih terenskih izkušnjah, etnoloških in antropoloških raziskavah industrijskega delavstva v Sloveniji, o njihovih spominih na socializem, izkušnjah postsocialističnih časov ter pričakovanjih, o deindustrializaciji, o družbenih eksperimentatorjih, o konstrukciji časa - preteklosti in prihodnosti.

---

26. marec 2024

Antropologija neodvisnih glasbenih prostorov in skupnosti v ZDA

Dr. David Verbuč s Fakultete za humanistične vede, Karlove univerze v Pragi, bo govoril o nekaterih teoretskih in metodoloških ugotovitvah s svojega terenskega raziskovanja hišnih koncertov v ZDA, predvsem z vidika antropologije prostora in skupnosti ter ekonomske antropologije.

---

16. april 2024

Od Afganistana do Romov: kako smo Slovenke in Slovenci povezani z Afganistanom

Mag. Ralf Čeplak Mencin, muzejski svétnik, kustos v Slovenskem etnografskem muzeju in predsednik ICME/ICOM, bo govoril o terenskem delu v Afganistanu, Romano Čhon – festivalu romske kulture, o Muzeju neevropskih kultur v Goričanah pri Medvodah in trendih v sodobnih etnografskih muzejih.

 

Notices

Department of Geography

Change of Office Hours Simon Kušar

Department of English

Sick leave

Department of Translation Studies

Change of Office Hours Nike Kocijančič Pokorn

Department of Translation Studies

Change of Office Hours Primož Jurko

Department of History

Change of Office Hours Alenka Cedilnik