Oddelek za etnologijo in kulturno antropologijo

ŠMITKOVI VEČERI V 2. SEMESTRU 2023/2024

27. februar 2024

V tovarni, na protestih in v domačih kuhinjah: med industrijskim delavstvom, o spominih in izkušnjah, o telesu ter spremembah

Doc. dr. Nina Vodopivec z Inštituta za novejšo zgodovino bo pripovedovala o svojih terenskih izkušnjah, etnoloških in antropoloških raziskavah industrijskega delavstva v Sloveniji, o njihovih spominih na socializem, izkušnjah postsocialističnih časov ter pričakovanjih, o deindustrializaciji, o družbenih eksperimentatorjih, o konstrukciji časa - preteklosti in prihodnosti.

---

26. marec 2024

Antropologija neodvisnih glasbenih prostorov in skupnosti v ZDA

Dr. David Verbuč s Fakultete za humanistične vede, Karlove univerze v Pragi, bo govoril o nekaterih teoretskih in metodoloških ugotovitvah s svojega terenskega raziskovanja hišnih koncertov v ZDA, predvsem z vidika antropologije prostora in skupnosti ter ekonomske antropologije.

---

16. april 2024

Od Afganistana do Romov: kako smo Slovenke in Slovenci povezani z Afganistanom

Mag. Ralf Čeplak Mencin, muzejski svétnik, kustos v Slovenskem etnografskem muzeju in predsednik ICME/ICOM, bo govoril o terenskem delu v Afganistanu, Romano Čhon – festivalu romske kulture, o Muzeju neevropskih kultur v Goričanah pri Medvodah in trendih v sodobnih etnografskih muzejih.

 

Obvestila

Osrednja humanistična knjižnica

Sprememba urnika: knjižnica Oddelka za muzikologijo, 30.4.

Oddelek za sociologijo

Knjižnica Oddelka za sociologijo (29. 4. - 3. 5. 2024)

Oddelek za prevajalstvo

Sprememba GU Robert Grošelj

Oddelek za arheologijo

Strokovna služba Oddelka za arheologijo - uradne ure

Oddelek za muzikologijo

Oddelčna knjižnica ZAPRTA