Mednarodni znanstveni simpozij Litprax: Poklicni izzivi branja, prevajanja in založništva v digitalni dobi

Od 15. do 19. aprila 2024 bo na Filozofski fakulteti v okviru projekta ERASMUS+ Literature in praxis: Poklicni izzivi branja, prevajanja in založništva v digitalni dobi / Professional challenges of reading, translating and editing in digital age, potekala Mednarodna spomladanska šola Litprax. Gostili bomo petintrideset študentov in okoli dvajset profesorjev in umetnikov iz šestih držav: Španije, Srbije, Romunije, Češke, Madžarske in Slovenije.

Med pomembnejšimi dogodki tedna bosta pogovor s priznanim španskim dramatikom Juanom Mayorgo v četrtek, 18. aprila, ob 16.30 v pred. 13, in Mednarodni znanstveni simpozij o španski in hispanoameriški književnosti 21. stoletja v petek, 19. aprila, v Mestnem muzeju Ljubljana.

Juan Mayorga, po izobrazbi filozof in matematik, je eden največjih sodobnih španskih dramatikov. Njegova dela so bila uprizorjena v več kot tridesetih državah in prevedena v več kot dvajset jezikov. V slovenščini je izšel Fant iz zadnje klopi v prevodu Marjete Drobnič. Mayorga je tudi vodja Katedre za uprizoritvene umetnosti na Univerzi Karla III v Madridu in umetniški vodja dveh gledališč, Teatro de la Abadía v Madridu in Corral de Comedias v Alcalá de Henaresu, ter član španske Akademije znanosti in umetnosti.

Program simpozija Španska in hispanoameriška književnost v 21. stoletju

Events

Department of Translation Studies, Department of Slovene Studies, Faculty of Arts

Konferenca Jezikovne tehnologije in digitalna humanistika

International Office, Faculty of Arts

Welcome day for Exchange Students

Faculty of Arts

Online presentation for international students

Faculty of Arts

Online presentation of Faculty of Arts for international students

Department of Asian Studies

A documentary feature film The Celestial Dragon