Konferenca SI Predsedstva Svetu EU "Vseživljenjska telesna dejavnost"

Vabljeni na konferenco slovenskega Predsedstva Svetu EU z naslovom "Vseživljenjska telesna dejavnost", ki bo 24. septembra 2021 potekala v živo v hotelu Rikli Balance ob Blejskem jezeru.

Prednostna tema konference bo vseživljenjska telesna dejavnost, tudi v luči pandemije COVID-19. Namen konference je spodbujanje oblikovanja programov vseživljenjske telesne dejavnosti in usmerjanje pozornosti na sisteme za spremljanje telesne zmogljivosti. Program vključuje razprave o izzivih telesne (ne)dejavnosti, vseživljenjski udeležbi v športu, rekreaciji in vadbi, pa tudi o tem, zakaj bi morala Evropa spremljati telesno zmogljivost, spodbujati medsektorsko sodelovanje in kakšna je vloga medijev pri spodbujanju telesne dejavnosti.

Konference se bodo udeležili številni domači in mednarodno priznani strokovnjaki s področja splošne telesne dejavnosti, predstavniki Evropske komisije, športnega gibanja, generalni direktorji EU za šport in druga zainteresirana javnost. Delovni jezik konference je angleščina.

Pogoj za udeležbo na konferenci je dokazilo o PCT.

Na dogodek se prijavite tako, da izpolnite prijavnico, ki je dostopna na tej povezavi.

Vljudno prosijo vse, da končajo postopek registracije najpozneje do 10. septembra 2021. več informacij pseu2021-sport@gov.si.

 

Vabilo

Program

Dogodki

19. 10. 2020
Oddelek za slavistiko, Filozofska fakulteta Univerze v Ljubljani

Gostujoča predavanja dr. Iváneka z Ostravske univerze

03. 09. 2020
Filozofska fakulteta Univerze v Ljubljani

Spletna predstavitev za tuje študente

26. 08. 2020
Oddelek za zgodovino

Javno vodstvo po razstavi En krompir, tri države

26. 08. 2020
Oddelek za arheologijo

Metalurški dan

26. 08. 2020
Oddelek za filozofijo

Konferenca, posvečena Mahatmi Gandhiju