Prva doktorska konferenca študijskega programa Humanistika in družboslovje

V četrtek, 26. 1., in petek, 27. 1. 2023, bo na Fakulteti za družbene vede in Filozofski fakulteti potekala prva doktorska konferenca študijskega programa Humanistika in družboslovje. V dveh dneh boste lahko spoznali širino in raznolikost raziskav, ki trenutno tečejo v sklopu doktorskega programa.

Prvi dan konference se bo odvijal na Fakulteti za družbene vede, drugi dan pa na Filozofski fakulteti. Dogodek bodo sklenili s pogostitvijo in nastopom Ansambla saksofonov Akademije z glasbo.

Prva konferenca Interdisciplinarnega študijskega programa humanistika in družboslovje Univerze v Ljubljani z naslovom Nove perspektive v humanistiki in družboslovju se osredotoča na nove raziskovalne perspektive in izvirne znanstvene prispevke. Namen konference je povezati doktorske študentke in študente z različnih fakultet in disciplin za prihodnje skupno delo in tako poudarjati pomen sodelovanja med različnimi institucijami ter razvoja interdisciplinarnega in inovativnega pristopa pri študiju in raziskavah. Študijski program obiskuje tudi veliko tujih študentov in študentk, zato so pozvali k oddaji prispevkov v angleškem jeziku.

Konferenca združuje področja interdisciplinarnega doktorskega študija naslednjih fakultet Univerze v Ljubljani: Filozofske fakultete, Fakultete za družbene vede, Akademije za glasbo, Akademije za gledališče, film, radio in televizijo, Akademije za likovno umetnost in oblikovanje, Teološke fakultete in Fakultete za socialno delo.

Program

Povezava do povzetkov predavanj

Dogodki

19. 10. 2020
Oddelek za slavistiko, Filozofska fakulteta Univerze v Ljubljani

Gostujoča predavanja dr. Iváneka z Ostravske univerze

03. 09. 2020
Filozofska fakulteta Univerze v Ljubljani

Spletna predstavitev za tuje študente

26. 08. 2020
Oddelek za zgodovino

Javno vodstvo po razstavi En krompir, tri države

26. 08. 2020
Oddelek za arheologijo

Metalurški dan

26. 08. 2020
Oddelek za filozofijo

Konferenca, posvečena Mahatmi Gandhiju