Radka Denemarková in Hubert Klimko-Dobrzaniecki na gostovanju v Ljubljani

Češka pisateljica Radka Denemarková in poljski pisatelj Hubert Klimko-Dobrzaniecki bosta predavala na Oddelku za slavistiko Filozofske fakultete, širši javnosti pa se bosta v okviru festivala Mesto knjige predstavila na literarnem večeru v Narodni galeriji. V ponedeljek, 4. 10. 2021, ob 12.10 uri (Tobačna, predavalnica 1) bo potekal pogovor s češko pisateljico Radko Denemarkovo z naslovom Mejniki češke literature prve polovice 20. stoletja. Z avtorico se bo v češčini pogovarjala doc. dr. Jana Šnytová.

V sredo, 6. 10. 2021, ob 13.50 uri (Tobačna, predavalnica št. 2) bo potekal pogovor o sodobni poljski književnosti s poljskim pisateljem Hubertom Klimkom-Dobrzanieckim. Z avtorjem se bosta v poljščini pogovarjali doc. dr. Lidija Rezoničnik in Tatjana Jamnik.

V četrtek, 7. 10. 2021, ob 18.00 uri v Narodni galeriji (Prešernova cesta 24, Ljubljana) bosta Radka Denemarková in Hubert Klimko-Dobrzaniecki v okviru festivala Mesto knjige nastopila na literarnem večeru. Pogovor bo povezoval dr. Iztok Osojnik, tolmačila pa prevajalka Tatjana Jamnik.

Več

Dogodki

Oddelek za slavistiko, Filozofska fakulteta Univerze v Ljubljani

Gostujoča predavanja dr. Iváneka z Ostravske univerze

Filozofska fakulteta Univerze v Ljubljani

Spletna predstavitev za tuje študente

Oddelek za zgodovino

Javno vodstvo po razstavi En krompir, tri države

Oddelek za arheologijo

Metalurški dan

Oddelek za filozofijo

Konferenca, posvečena Mahatmi Gandhiju