Seminarji Ouroboros 2021: Življenje in delo Francisca Varele

Filozofska fakulteta v sodelovanju z organizacijama Metanoia in Mind & Life Europe sodeluje pri organizaciji in izvedbi spletnega seminarja Ouroboros, ki bo letos posvečen delu čilskega biologa, kognitivnega znanstvenika in filozofa, očeta avtopoetske teorije in enaktivizma, Francisca Varele. V sklopu seminarja se bosta vsako prvo in tretjo sredo v mesecu zvrstili spletni predavanji, na katerih bodo strokovnjaki z različnih področij predstavili ključna dela iz Varelovega opusa. Predavanja bodo predvajana pretočno prek spleta, zato bodo lahko gledalci in gledalke sodelovali v zaključnih diskusijah. Več informacij o razporedu predavanj in povezave na dogodke najdete tukaj.

Za morebitna nadaljnja vprašanja v zvezi s seminarjem lahko kontaktirate pobudnika in glavnega koordinatorja omenjenega projekta, doc. dr. Sebastjana Vörösa (sebastjan.voros@ff.uni-lj.si).

Prisrčno vabljeni k ogledu in sodelovanju!

5. maja 2021 ob 18.00 uri bo predaval Adrian Palacios, ki bo predstavil članek Različni načini barvanja: kaj lahko komparativna barvna zaznava nauči kognitivno znanost? (Thompson, Palacios, Varela, “Ways of coloring: Comparative color vision as a case study for cognitive science” (1992)). Povezava na Youtube stream bo na voljo na spletni strani.

Facebook dogodek

Dogodki

19. 10. 2020
Oddelek za slavistiko, Filozofska fakulteta Univerze v Ljubljani

Gostujoča predavanja dr. Iváneka z Ostravske univerze

03. 09. 2020
Filozofska fakulteta Univerze v Ljubljani

Spletna predstavitev za tuje študente

26. 08. 2020
Oddelek za zgodovino

Javno vodstvo po razstavi En krompir, tri države

26. 08. 2020
Oddelek za arheologijo

Metalurški dan

26. 08. 2020
Oddelek za filozofijo

Konferenca, posvečena Mahatmi Gandhiju