Seminarji Ouroboros 2021: Življenje in delo Francisca Varele

Filozofska fakulteta v sodelovanju z organizacijama Metanoia in Mind & Life Europe sodeluje pri organizaciji in izvedbi spletnega seminarja Ouroboros, ki bo letos posvečen delu čilskega biologa, kognitivnega znanstvenika in filozofa, očeta avtopoetske teorije in enaktivizma, Francisca Varele. V sklopu seminarja se bosta vsako prvo in tretjo sredo v mesecu zvrstili spletni predavanji, na katerih bodo strokovnjaki z različnih področij predstavili ključna dela iz Varelovega opusa. Predavanja bodo predvajana pretočno prek spleta, zato bodo lahko gledalci in gledalke sodelovali v zaključnih diskusijah. Več informacij o razporedu predavanj in povezave na dogodke najdete tukaj.

Za morebitna nadaljnja vprašanja v zvezi s seminarjem lahko kontaktirate pobudnika in glavnega koordinatorja omenjenega projekta, doc. dr. Sebastjana Vörösa (sebastjan.voros@ff.uni-lj.si).

Prisrčno vabljeni k ogledu in sodelovanju!

5. maja 2021 ob 18.00 uri bo predaval Adrian Palacios, ki bo predstavil članek Različni načini barvanja: kaj lahko komparativna barvna zaznava nauči kognitivno znanost? (Thompson, Palacios, Varela, “Ways of coloring: Comparative color vision as a case study for cognitive science” (1992)). Povezava na Youtube stream bo na voljo na spletni strani.

Facebook dogodek

Dogodki

Oddelek za geografijo, Filozofska fakulteta Univerze v Ljubljani

Javno predavanje dr. Marka Krevsa pred izvolitvijo v naziv redni profesor

Filozofska fakulteta Univerze v Ljubljani

Izmenjevalnico oblačil PRINESI // ODNESI

Oddelek za zgodovino, Filozofska fakulteta Univerze v Ljubljani

Predavanje Friederike Kind-Kovács: Kako raziskovati zgodovino otroštva otrok Budimpešte po prvi svetovni vojni

Oddelek za slavistiko, Filozofska fakulteta Univerze v Ljubljani

Gostujoča predavanja dr. Iváneka z Ostravske univerze

Filozofska fakulteta Univerze v Ljubljani

Spletna predstavitev za tuje študente