Slovanski fokus: češka, poljska in slovaška književnost

V okviru programa Slovanski fokus, ki ga soorganizira Oddelek za slavistiko Filozofske fakultete, MKL Slovanska knjižnica in KUD Police Dubove, se bodo iz različnih zornih kotov posvetili književnosti slovanskih dežel, v letošnjem letniku literarni tradiciji zahodnoslovanskih dežel – Češke, Poljske in Slovaške.

O zahodnoslovanskih književnostih bodo v predavanjih in na okrogli mizi spregovorili univerzitetni predavatelji, člani Oddelka za slavistiko Filozofske fakultete, književni prevajalci in uredniki.

Izbrane češke, poljske in slovaške avtorje in njihova dela bodo v kratkih predavanjih predstavile Špela Sevšek Šramel, Jana Šnytová, Diana Pungeršič, Jana Unuk, Lidija Rezoničnik in Tatjana Jamnik. Sledila bo okrogla miza, na kateri se bodo o bogastvu literature zahodnoslovanskih dežel v svetovnem in slovenskem kontekstu pogovarjali Iztok Osojnik, Andrej Rozman in Alojzija Zupan Sosič.

Izobraževanje bo potekalo 14. septembra 2021 med 8.30 in 14.00 uro v Slovanski knjižnici v Ljubljani. Dogodku sledi seminar za moderatorje bralnih klubov.

Za prijavo je treba izpolniti e-prijavnico in jo poslati na e-naslov: ucni.center@mklj.si 

Več na spletni strani MKL Slovanske knjižnice.

Dogodki

19. 10. 2020
Oddelek za slavistiko, Filozofska fakulteta Univerze v Ljubljani

Gostujoča predavanja dr. Iváneka z Ostravske univerze

03. 09. 2020
Filozofska fakulteta Univerze v Ljubljani

Spletna predstavitev za tuje študente

26. 08. 2020
Oddelek za zgodovino

Javno vodstvo po razstavi En krompir, tri države

26. 08. 2020
Oddelek za arheologijo

Metalurški dan

26. 08. 2020
Oddelek za filozofijo

Konferenca, posvečena Mahatmi Gandhiju