Spolno nadlegovanje in spolno nasilje med študenti in študentkami na Filozofski fakulteti in na Univerzi v Ljubljani

V četrtek, 6. maja 2021, ob 17.00 uri bo v okviru Dnevov enakosti spolov FF potekal pogovor na temo Spolnega nadlegovanja in spolnega nasilja med študentsko populacijo na Filozofski fakulteti in na Univerzi v Ljubljani.

V prvem delu pogovora bosta magistrski študentki Sara Ugrin in Tina Bizjak predstavili ključne ugotovitve pilotnega projekta o spolnem nadlegovanju in nasilju med študenti in študentkami na Filozofski fakulteti, ki je bil v letu 2019 izveden pod mentorstvom prof. dr. Milice Antić Gaber. Predstavnice študentske skupine Rezistenca pa bodo predstavile preliminarne rezultate raziskave o spolnem nadlegovanju in spolnem nasilju med študenti in študentkami na Univerzi v Ljubljani.

V drugem delu pogovora bomo predstavljene rezultate umestili v širši družbeni kontekst in jih poskušale_i razumeti skozi specifike akademskega polja in razmerij moči, ki se v njem ustvarjajo. Razmišljale_i bomo o tem, kje smo in kam gremo glede naslavljanja tega problema med študentsko populacijo, ter ugotavljale_i kaj so ključne pomankljivosti pri njegovem sistemskem in institucionalnem reševanju. Poleg zgoraj omejenih govork, bo v drugem delu pogovora sodelovala tudi dr. Jovana Mihajlovič Trbovc, ki bo skozi izkušnje dela spregovorila o strukturnih in proceduralnih vprašanjih v postopkih reševanja spolnega nadelgovanja in nasilja med študenti in študentkami na Univerzi v Ljubljani. V pogovoru pa se bomo dotaknile_i tudi vprašanja tovrstnega nadlegovanja in nasilja na področju študentskega dela, zlasti v skrbstvenih in feminiziranih poklicih, kjer je za tovrstno viktimiazicijo tveganost bistveno višja kot sicer.

Pogovor bo vodila dr. Jasna Podreka.

Vabljeni na Zoom.

Dogodki

19. 10. 2020
Oddelek za slavistiko, Filozofska fakulteta Univerze v Ljubljani

Gostujoča predavanja dr. Iváneka z Ostravske univerze

03. 09. 2020
Filozofska fakulteta Univerze v Ljubljani

Spletna predstavitev za tuje študente

26. 08. 2020
Oddelek za zgodovino

Javno vodstvo po razstavi En krompir, tri države

26. 08. 2020
Oddelek za arheologijo

Metalurški dan

26. 08. 2020
Oddelek za filozofijo

Konferenca, posvečena Mahatmi Gandhiju