Uresničevanje Načrta enakosti spolov: izkušnje in dobre prakse

Vabljeni na zaključni dogodek Dnevov enakosti spolov FF z naslovom Uresničevanje Načrta enakosti spolov: izkušnje in dobre prakse, ki bo potekal v ponedeljek, 17. maja 2021, ob 10.00 uri prek Zooma.

Na  pogovoru bodo sodelovale Ilayda Ece Ova z Univerze Sabanci (Istanbul, Turčija), Maria Jesus z Univerze Deusto (Bilbao, Španija) ter Milica Antić Gaber in Jasna Podreka s Filozofske fakultete UL. O pomenu delovanja na tem področju in uresničevanju načrta enakosti spolov bosta v uvodnih pozdravnih nagovorih spregovorila rektor Univerze v Ljubljani prof. dr. Igor Papič in dekan Filozofske fakultete prof. dr. Roman Kuhar.

V okviru izvajanja Načrta enakosti spolov so bili na Filozofski fakulteti UL v letu 2021 letos prvič organizirani Dnevi enakosti spolov. Med 8. marcem in 17. majem so se tako v izvedbi kolegic in kolegov iz različnih oddelkov zvrstili številni dogodki: spletne predstavitve, predavanja in okrogle mize na temo enakosti spolov v akademskem polju. Dnevi enakosti spolov se bodo zaključili 17. maja z dvema mednarodnima dogodkoma, dopoldansko okroglo mizo o izkušnjah in dobrih praksah pri uvedbi Načrta enakosti spolov ter popoldanskim predavanjem priznane teoretičarke in predavateljice študijev spolov Lyne Segal iz Londona.

Eno izmed vprašanj, ki je pri uvajanju sprememb na področju enakosti spolov zelo pomembno, je vključevanje razsežnosti spola v študijski proces. Dopoldanska okrogla miza 17. maja bo tako vključevala predstavitve Načrtov enakosti spolov dveh evropskih univerz. Udeleženke bodo na kratko predstavile svoj načrt za enakost spolov, pri čemer bodo posebno pozornost posvetile dobrim praksam s področja vključevanja dimenzije in perspektive spola v študijski proces in raziskave. Temu bo sledila diskusija.

Dneve enakosti spolov so organizirale članice in člani delovnih skupin Načrta enakosti spolov na Filozofski fakulteti v koordinaciji projektne skupine, ki deluje v H2020 projektu Gearing Roles.

Dogodek bo potekal v angleščini.

Zelo se veselimo vaše udeležbe in upamo, da bo dogodek spodbudil mednarodno izmenjavo mnenj, izkušenj in refleksij.

Dogodki

Oddelek za geografijo, Filozofska fakulteta Univerze v Ljubljani

Javno predavanje dr. Marka Krevsa pred izvolitvijo v naziv redni profesor

Filozofska fakulteta Univerze v Ljubljani

Izmenjevalnico oblačil PRINESI // ODNESI

Oddelek za zgodovino, Filozofska fakulteta Univerze v Ljubljani

Predavanje Friederike Kind-Kovács: Kako raziskovati zgodovino otroštva otrok Budimpešte po prvi svetovni vojni

Oddelek za slavistiko, Filozofska fakulteta Univerze v Ljubljani

Gostujoča predavanja dr. Iváneka z Ostravske univerze

Filozofska fakulteta Univerze v Ljubljani

Spletna predstavitev za tuje študente