Blaž Lovšin uspešno pretekel 160 kilometrov in premagal 6.860 višinskih metrov

Foto: Blaž Lovšin - osebni arhiv

Foto: Blaž Lovšin - osebni arhiv

Na edinstveni tekaški preizkušnji Ultra Trail Vipavska dolina je na etapi »Emperor« sodeloval Blaž Lovšin z Oddelka za prevajalstvo na Filozofski fakulteti. Uspešno je pretekel 160 kilometrov in premagal 6.860 višinskih metrov. Med 53. udeleženci je zasedel izvrstno 26. mesto, za kar mu Filozofska fakulteta UL izreka čestitke in priznanje.

Start Ultra Trail Vipavska dolina (UTVV) je bil v Castri (Ajdovščina), v stari rimski utrdbi. Trail je tekače popeljal čez najbolj dih jemajoče razglede preko Golaka in Čavna. Vodil je skozi vinograde, majhne vasice in prečkal impozantni reki Vipava in Hubelj. Na koncu je tekače čakal še epski vzpon na Nanos, kjer so ujeli prekrasne poglede preko Julijskih Alp do Jadrana. UTVV sicer obsega šest tekaških razdalj: 160 km, 106 km, 51 km, 30 km, 13 km in netekmovalni pohod Hike and Wine. Na izvrstni tekaški spektakel prihajajo udeleženci iz več kot 40 različnih držav.

Zadnje novice
06. 12. 2022

Podelitev Nahtigalovih in dekanjinih nagrad Filozofske fakultete

Letošnji nagrajenci in nagrajenke z mentorji in mentoricami ter vodstvom fakultete
01. 12. 2022

Doc. dr. Luka Repanšek prejel svečano listino za mlade visokošolske učiteljice in učitelje ter visokošolske sodelavke in sodelavce Univerze v Ljubljani

Doc. dr. Luka Repanšek s prejeto listino
01. 12. 2022

Študentska projekta za trajnostni razvoj

Skupina študentk projekta Zeliščarske zgodbe Gornjega Grada z mentorico Majo Žerovnik (Foto: Eva Glavan)