Doktorska poletna prevodoslovna šola DOTTSS 2024

Študenti in profesorji poletne šole DOTTSS v Piranu

Študenti in profesorji poletne šole DOTTSS v Piranu

5. julija 2024 se je zaključila 12. Poletna prevodoslovna šola za doktorske študente in učitelje prevajanja DOTTSS 2024, ki jo organizira konzorcij petih evropskih univerz (Univerze v Ljubljani, Univerze v Granadi, Univerze v Tampereju, Univerze v Turkuju in Univerze Bogazici v Istanbulu). Lokalni organizatorji pod vodstvom dr. Nike K. Pokorn in dr. Tamare Mikolič Južnič  so gostili osem učiteljev iz Finske, Poljske, Španije, Turčije in ZDA, šole pa se je udeležilo 15 študentov s 13 evropskih univerz (Univerze Semmelweis iz Budimpešte, Univerze v Gentu, Univerze v Lizboni, Univerze v Ljubljani, Univerze v Gradcu, Univerze v Stockholmu, Univerze Ege v Izmirju, Univerze v Manchestru, Univerze v Vilni, Univerze v Istanbulu, Univerze nacionalne komisije za izobraževanje v Krakovu, Univerze Complutense v Madridu ter Univerze v Talinu).

V okviru šole, ki je potekala dva tedna, so bila organizirana predavanja, seminarji in delavnice o teoriji prevajanja, o različnih prevodoslovnih metodoloških pristopih in na temo stalnega strokovnega izobraževanja učiteljev. Šola je ponudila tudi tematska predavanja gostujočega profesorja dr. Michaela Cronina z najuglednejše irske univerze Trinity College v Dublinu, skupinske virtualne dejavnosti, individualne govorilne ure in konferenco za udeležence šole. 

 

Zadnje novice

Spomini na študij in branje poezije uglednih slovenskih pesnic in pesnikov

Produkcijska ekipa: študenti UL AGRFT

Priznanje za uspešno sodelovanje pri Poletni šoli Bovec

(Od leve proti desni) Prof. dr. Irena Samide, izr. prof. dr. Christina Barretta in koordinatorica za Filozofsko fakulteto prof. dr. Patrizia Farinelli (foto: Janez Zalaznik)

Poletna šola Nova grščina za klasične filologe

Zaključek poletne šole