Informativni dan za Erasmus+ razpis za študijske izmenjave 2021/2022

V torek, 17. februarja 2021, smo na fakulteti pripravili Informativni dan za Erasmus+ razpis za študijske izmenjave 2021/2022.

Informativni dan je potekal preko platforme Zoom, predvajali smo ga tudi v živo preko FB-strani Mednarodne pisarne Filozofske fakultete. Na dogodku je svoje izkušnje z izmenjav predstavilo osem študentk in študentov, Anja Golec iz Mednarodne pisarne Filozofske fakultete ter Erika Bolčina iz Službe za mednarodno sodelovanje Univerze v Ljubljani pa sta predstavili razpis, pogoje in finančno podporo, do katere so upravičeni študentke in študenti na izmenjavi. Prek Zoom povezave se je zbralo 117 ljudi, dogodek na FB-strani pa šteje kar 2400 ogledov. Posnetek je na voljo tu.

Zadnje novice
15. 03. 2024

Prof. dr. Marta Verginella med izjemnimi mentoricami in mentorji Univerze v Ljubljani

Med izbranimi mentoricami in mentorji je tudi prof. dr. Marta Verginella z Oddelka za zgodovino Filozofske fakultete (Anže Malovrh, STA; vir: Univerze v Ljubljani)
15. 03. 2024

Slavnostni govor dobitnice nagrade Prešernovega sklada mag. Miljane Cunta na slovesni podelitvi diplom Oddelka za primerjalno književnost in literarno teorijo

Slavnostna govornica mag. Miljana Cunta, predstojnik prof. dr. Tone Smolej in gostujoča profesorica s Filozofske fakultete v Zagrebu izr. prof. dr. Ivana Brković (foto: arhiv Oddelka za primerjalno književnost in literarno teorijo)
13. 03. 2024

Članek prof. dr. Mojce Ramšak v novi številki Revije za evropske študije

Nova številka Revije za evropske študije nosi naslov Ponovna predstavitev COVID-19: Biopolitika, digitalizacija, državljanstvo