Jubilejni 60. seminar slovenskega jezika, literature in kulture

Pozdravni nagovor predsednice 60. seminarja slovenskega jezika, literature in kulture izr. prof. dr. Jerce Vogel

Pozdravni nagovor predsednice 60. seminarja slovenskega jezika, literature in kulture izr. prof. dr. Jerce Vogel

Na Ljubljanskem gradu je 2. 7. 2024 potekal otvoritveni sprejem ob začetku jubilejnega 60. seminarja slovenskega jezika, literature in kulture v organizaciji Centra za slovenščino kot drugi in tuji jezik pri Oddelku za slovenistiko Filozofske fakultete Univerze v Ljubljani.

Seminariste in druge goste iz Slovenije in tujine so pozdravili rektor Univerze v Ljubljani prof. dr. Gregor Majdič, dekanja Filozofske fakultete prof. dr. Mojca Schlamberger Brezar, podžupan Mestne občine Ljubljana gospod Dejan Crnek, državni sekretar na Ministrstvu za visoko šolstvo, znanost in inovacije dr. Jure Gašparič, predstojnica Oddelka za slovenistiko prof. dr. Simona Kranjc, predstojnik Centra za slovenščino kot drugi in tuji jezik prof. dr. Marko Stabej ter predsednica 60. seminarja izr. prof. dr. Jerca Vogel.

Med prireditvijo so gostje prisluhnili glasbenemu nastopu Jureta Ivanušiča. Slavnostni sprejem je spremljalo odprtje pregledne razstave o 60-letni zgodovini Seminarja slovenskega jezika, literature in kulture ter drugih dejavnostih Centra za slovenščino kot drugi in tuji jezik.

Več o dogajanju in programu seminarja na spletni strani Centra za slovenščino kot drugi in tuji jezik.

Zadnje novice

Spomini na študij in branje poezije uglednih slovenskih pesnic in pesnikov

Produkcijska ekipa: študenti UL AGRFT

Priznanje za uspešno sodelovanje pri Poletni šoli Bovec

(Od leve proti desni) Prof. dr. Irena Samide, izr. prof. dr. Christina Barretta in koordinatorica za Filozofsko fakulteto prof. dr. Patrizia Farinelli (foto: Janez Zalaznik)

Poletna šola Nova grščina za klasične filologe

Zaključek poletne šole