Na Kongresnem trgu promocija doktoric in doktorjev znanosti ter prejemnic in prejemnikov priznanj za pomembna umetniška dela

Fotografija: Univerza v Ljubljani

Fotografija: Univerza v Ljubljani

Pred rektoratom Univerze v Ljubljani se je v četrtek, 23. junija 2022, ob 11. in 18. uri zbralo skoraj 350 doktoric in doktorjev znanosti ter prejemnic in prejemnikov priznanj za pomembna umetniška dela. Gre za prvo promocijo novih doktoric in doktorjev znanosti ter podelitev priznanj za pomembna umetniška dela na javnem prostoru, na Kongresnem trgu, saj se s tem dviguje tudi vidnost  znanosti, umetnosti in doktorskega študija. Na podelitvi je sodeloval izr. prof. dr. Sašo Jerše, prodekan za doktorski študij in znanstvenoraziskovalno delo.

Poleg Filozofske fakultete Univerze v Ljubljani, so bili v prvi skupini promovirani še doktorji in doktorice znanosti z Ekonomske fakultete Univerze v Ljubljani, Fakultete za družbene vede Univerze v Ljubljani, Fakultete za elektrotehniko Univerze v Ljubljani, Fakultete za gradbeništvo in geodezijo Univerze v Ljubljani, Fakultete za matematiko in fiziko Univerze v Ljubljani, Fakultete za pomorstvo in promet Univerze v Ljubljani, Fakultete za računalništvo in informatiko Univerze v Ljubljani, Fakultete za strojništvo Univerze v Ljubljani, Fakultete za šport Univerze v Ljubljani, Pedagoške fakultete Univerze v Ljubljani, Teološke fakultete Univerze v Ljubljani.

Več

Zadnje novice
21. 07. 2022

Novosti Znanstvene založbe Filozofske fakultete

15. 07. 2022

Intenzivni program skupnega magistrskega programa KREOL

11. 07. 2022

Viktorija Osolnik Kunc izvoljena v Svet Mednarodne zveze prevajalcev FIT (FIT Council)

Z leve proti desni: Jan Chr. Næss (Norveška), Olga Egorova (Rusija), Annette Schiller (Irska), Viktorija Osolnik Kunc (Slovenija), Ted Wozniak (ZDA), Tiina Tuominen (Finska), Alejandra Jorge (Argentina), Iris Gretchen González Nieto (Kuba), Marta Morros Serret (Španija), Eleanor Cornelius (Južna Afrika), Alexandra Jantscher-Karlhuber (Avstrija).  Na sliki manjkajo: Alison Rodriguez (Nova Zelandija), Victoria Lei Cheng Lai (Macao) in Anming Gao (Kitajska).