Obisk predstavnikov Tajvana

Njena ekscelenca ga. Katharine Chang in prodekan izr. prof. dr. Sašo jerše

Njena ekscelenca ga. Katharine Chang in prodekan izr. prof. dr. Sašo jerše

V torek, 9. 11. 2021, sta Filozofsko fakulteto obiskala predstavnika Tajvana, njena ekscelenca ga. Katharine Chang, in svetovalec g. Kuang-wei Hsiao, ki delujeta na tajvanskem predstavništvu v Avstriji. Ob tej priložnosti sta se zahvalila za večletno uspešno sodelovanje z Oddelkom za azijske študije Filozofske fakultete in Centrom za tajvanske študije ter izrazila veselje, da akademske vezi med Slovenijo in Tajvanom ostajajo zelo tesne.

Zadnje novice
15. 03. 2024

Prof. dr. Marta Verginella med izjemnimi mentoricami in mentorji Univerze v Ljubljani

Med izbranimi mentoricami in mentorji je tudi prof. dr. Marta Verginella z Oddelka za zgodovino Filozofske fakultete (Anže Malovrh, STA; vir: Univerze v Ljubljani)
15. 03. 2024

Slavnostni govor dobitnice nagrade Prešernovega sklada mag. Miljane Cunta na slovesni podelitvi diplom Oddelka za primerjalno književnost in literarno teorijo

Slavnostna govornica mag. Miljana Cunta, predstojnik prof. dr. Tone Smolej in gostujoča profesorica s Filozofske fakultete v Zagrebu izr. prof. dr. Ivana Brković (foto: arhiv Oddelka za primerjalno književnost in literarno teorijo)
13. 03. 2024

Članek prof. dr. Mojce Ramšak v novi številki Revije za evropske študije

Nova številka Revije za evropske študije nosi naslov Ponovna predstavitev COVID-19: Biopolitika, digitalizacija, državljanstvo