Podelitev Toporišičevih priznanj

Podelitev Toporišičevega priznanja izr. prof. dr. Marii Bidovec.

Podelitev Toporišičevega priznanja izr. prof. dr. Marii Bidovec.

V okviru slavnostne otvoritve 60. seminarja slovenskega jezika, literature in kulture, ki je potekala 2. 7. 2024 na Ljubljanskem gradu, so pod okriljem Centra za slovenščino kot drugi in tuji jezik pri Oddelku za slovenistiko Filozofske fakultete Univerze v Ljubljani  v letu 2024 podelili tretje Toporišičevo priznanje izr. prof. dr. Marii Bidovec, profesorici za slovenistiko na Univerzi Orientale v Neaplju. Prvič so podelili tudi Toporišičevo priznanje za izjemen študentski dosežek, ki ga je prejel Gašper Tonin, absolvent magistrskega študija slovenistike in splošnega jezikoslovja na Filozofski fakulteti in diplomant Medicinske fakultete Univerze v Ljubljani.

Prof. dr. Maria Bidovec je Toporišičevo priznanje prejela za izkazano večdesetletno sodelovanje in krepitev sodelovanja na področju slovenistike in izvedbo pomembnega znanstvenega projekta na področju slovenistike v zadnjih petih letih: pripravo in izdajo slovnice Grammatica slovena (2021).

Gašper Tonin je prejel Toporišičevo priznanje za izjemen študentski dosežek na področju slovenistike za izjemen prispevek na področju medicinske terminologije. 

Iskrene čestitke nagrajencema!

Zadnje novice

Spomini na študij in branje poezije uglednih slovenskih pesnic in pesnikov

Produkcijska ekipa: študenti UL AGRFT

Priznanje za uspešno sodelovanje pri Poletni šoli Bovec

(Od leve proti desni) Prof. dr. Irena Samide, izr. prof. dr. Christina Barretta in koordinatorica za Filozofsko fakulteto prof. dr. Patrizia Farinelli (foto: Janez Zalaznik)

Poletna šola Nova grščina za klasične filologe

Zaključek poletne šole