Poletna doktorska šola Evropske sociološke zveze

Poletna doktorska šola Evropske sociološke zveze

Poletna doktorska šola Evropske sociološke zveze

Oddelek za sociologijo Filozofske fakultete je med 20. in 22. septembrom 2020 gostil poletno doktorsko šolo Evropske sociološke zveze. Šole se je v živo udeležilo 12 udeleženk in udeležencev,14 pa se jih je priključilo prek aplikacije Zoom, tako da je potekala v hibridni obliki.

Aktivnosti so začeli že v nedeljo s feminističnim vodenjem po centru Ljubljane, o katerem je udeleženec iz Ljubljane Otto Gerdina v svojem odzivu zapisal: »Kot Ljubljančana me je presenetilo, za koliko pomembnih žensk nikoli nisem izvedel, da so obstajale in koliko njihovega izjemnega opusa ni nikoli prišlo v moje roke, denimo prek učbenikov, ki smo jih brali v šoli. Tudi ulice Josipine Turnograjske, ki je menda edina ulica v Ljubljani, ki nosi žensko ime, nisem poznal.«

Po dveh dneh diskusij o člankih udeleženk in udeležencev, ki jih pripravljajo za objavo v kakšni od znanstvenih revij, se je šola zaključila s predavanjem predsednice ESA, prof. Marte Soler Gallart, o tem, kako pripraviti objavljiv članek in zaokrožilo s pogovorom z urednikoma socioloških revij (European SocietiesMichalis Lianos in Journal of Cultural and Political Sociology Paul Blokker) z napotki iz njunih bogatih izkušenj.

Udeleženke in udeleženci šole so bili s potekom in možnostmi sodelovanja na njej več kot zadovoljni, čeprav so vsi obžalovali, da niso imeli možnosti pogovarjati se v živo in srečati tudi v neformalnem delu druženja.

 

Zadnje novice
18. 01. 2021

Razkošje v glavi s Kornelijo Ajlec

izr. prof. dr. Kornelija Ajlec, osebni arhiv
11. 01. 2021

Položaj žensk v slovenski družbi

Člen iz Občega državljanskega zakonika, ki je določal skrbništvo otrok pokojnega očeta.
08. 01. 2021

V podporo Radiu Študent