Prof. dr. Mojco Ramšak potrdili za članico upravnega odbora COST ACTION “CA22159 – Nacionalne, mednarodne in transnacionalne zgodovine zdravstvene oskrbe, 1850–2000 (EuroHealthHist)"

Prof. dr. Mojca Ramšak je bila potrjena za članico upravnega odbora COST ACTION “CA22159 – Nacionalne, mednarodne in transnacionalne zgodovine zdravstvene oskrbe, 1850–2000 (EuroHealthHist).

Prof. dr. Mojca Ramšak je bila potrjena za članico upravnega odbora COST ACTION “CA22159 – Nacionalne, mednarodne in transnacionalne zgodovine zdravstvene oskrbe, 1850–2000 (EuroHealthHist).

25. in 26. aprila 2024 je na Inštitutu za novejšo zgodovino v Ljubljani potekala prva letna konferenca COST ACTION “CA22159 – National, International and Transnational Histories of Healthcare, 1850–2000 / Nacionalne, mednarodne in transnacionalne zgodovine zdravstvene oskrbe, 1850–2000 (EuroHealthHist).” COST Action je evropsko sodelovanje v znanosti in tehnologiji, ki izvaja program, ki ga financira EU in ki raziskovalcem in inovatorjem omogoča vzpostavitev lastnih raziskovalnih mrež v širokem spektru znanstvenih tem.

Na konferenci je bilo prisotnih 68 zgodovinarjev medicine iz 21 evropskih držav, ki so na predlog vodje tega COST Action sodelovanja, s soglasjem Filozofske fakultete Univerze v Ljubljani ter odobritvijo Javne agencije za znanstvenoraziskovalno in inovacijsko dejavnost Republike Slovenije (ARIS), soglasno potrdili prof. dr. Mojco Ramšak za članico upravnega odbora do izteka tega COST sodelovanja, to je do septembra 2027. 

Povezava na spletno stran

Zadnje novice

Javna promocija doktoric in doktorjev znanosti Univerze v Ljubljani

Doktorice in doktorji znanosti s Filozofske fakultete (foto: Bor Slana/STA)

Podelitev nagrad Lirikonov zlát 2024 za vrhunske prevode

Špela Sevšek Šramel in Miha Kragelj z nagrado (foto: Jelka Kragelj)

Doc. dr. Žiga Zwitter na znanstvenem srečanju ForumAlpinum

Doc. dr. Žiga Zwitter je predstavil referat Alpe: zelene ali pisane? Od zgodnjenovoveškega do sodobnega odnosa do travnikov.